Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Hemmagjord proteinbar med smak av choklad

Publicerad,

Hej vänner ♥

Efter träningen behöver vi få i oss ett snabbt mellanmål innehållande proteiner ochkolhydrater inom 20 minuter. Proteiner och kolhydrater tas upp snabbt i kroppen och behövs för att bygga upp musklerna efter träningens nedbrytande effekter.

En proteinbar som du köper i affären har visserligen en hög proteinhalt, men innehåller för övrigt en massa andra onödiga ämnen, men framförallt rent socker och olika E-ämnen.

Jag har istället experimenterat fram en egen proteinbar med smak av choklad som ger dig precis det du behöver efter träningen (kolhydrater och proteiner). För att snabba på upptaget av näringsämnen försökte jag hålla nere på fettet (därav inga nötter). Och för att få den riktigtsöt och god slängde jag i dadlar som också bidrar med fina kolhydrater!

Denna mina vänner, är en skapelse jag vill dela med er!

Enjoy!!!

Ingredienser:
15 dadlar
1 banan
1 1/2 dl kvarg
1 dl mjölk
1 dl äggvita
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det är ordentligt blandat. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (sklicka skålen) och ställ in i ugnen runt 20 minuter. Ta ut och låt svalva innan du lossar kakan från pappret och skär den i bitar (den är ganska degig när den kommer ut från ugnen, men ”sätter sig” när den svalnat). Förvara i kylen eller frysen!

Passar lika bra som uppladdning för extra energi innan träningen som till återhämtning efter träningen!

Hoppas att ni gillar!

Kram / Emma.

37 Kommentarer

  1. Perfekt. Den måste jag prova. Har letar efter barer utan pp i.

  2. Mmm mitt favvorecept av hemmgjorda proteinbars! Smaskig och perfekt efter träningen! Enkel att göra också, stor tumme upp :))

  3. Måste prövas! Låter jätte gott. Ramlade in här hos dig och blev kvar 🙂 inspirerande blogg

  4. Är den krämig eller åt det med knapriga hållet?

  5. Men åh! Äntligen 🙂
    Jag har suttit o suktat o tyckt att så mycket ser gott o bra ut, men oftast så är det nötter i nyttiga o träningsbaserade recept, o jag är allergisk. Så gissa om jag ska prova detta? Jajjemän 🙂

  6. Hur många blir det av detta recept? och hur stora bitar skär du? äter du enbart en såndan mumsig bit då? 🙂

  7. Hur många bitar gjorde du? Tänkte så att man ungefär vet hur stora bitar man ska ha efter träning!

  8. Marie Andersson

    Detta recept måste jag bara prova, låter helt underbart och i min smak! Dessutom saker som jag har hemma 🙂 Tack Emma och kramar skickar jag till dig i Afrika 🙂

  9. Låter galet gott.
    Måste prova att göra dem 🙂
    Tack !!

  10. Hejsan! Kom in på din förra blogg där du skrivit mycket angående ätstörningsproblem och jag har en fråga om det som jag skulle bli jätteglad om du kunde svara på.
    Jag har haft/har en ätstörning men har nu bestämt mig för att verkligen bli frisk från den. Dock finns ju fortfarande ”djävulen” kvar och det känns som att jag går upp i vikt på fel sätt. Lite konstigt formulerat men hur gjorde du när du gick upp i vikt? Jag har för tillfället slutat träna helt och hållet, vilket känns jätte jobbigt förstås, och dessutom tvingar jag mig att äta mackor till frukost och glass på helger (vilket känns ännu jobbigare med allt prat om hur dåligt kolhydrater är osv).
    Så jag tänkte om det finns något hälsosamt sätt att gå upp i vikt på eller är det helt enkelt att äta mycket onyttigt och inte träna? För nu känns det som att det onyttiga jag äter bara lägger sig som fett på ställen jag inte vill ha fett istället för att bygga upp… samtidigt är jag rädd för att fortsätta gå ner i vikt om jag börjar träna igen.
    Så ja… hur gjorde du? 🙂
    Kram!

  11. Hej!
    Låter supergott!
    Ungefär hur stor form använder du?
    🙂
    //Jenni

  12. Jag undrar över äggvita. Har läst här och där att äggvita är så bra och det innehåller massa proteiner. Men enligt livsmedelstableer så är det snarare äggulan som innehåller proteiner och näringsämnen (äggulan är ju ”moderkakan” medan vitan är ”fostervattnet”). Så därför undrar jag över varför det är så mycket äggvita i flera recept. Vore det inte vettigare att ha HELA äggen, så att det blir mer näringsämnen? Eller är det bara så att vitan är bättre för vissa intoleranser?
    Hälsningar Ann

  13. Åh ser riktigt goda ut och skönt med en som inte innehåller proteinpulver då jag inte har något 😉 Men tänkte fråga hur många sk amman ta efter träning ? Kan man ät kvällsmat efter (alltså kommit hem duschat ah kvällsmys du vet;) ) Hur funkar det ?
    Har ätstörningar så av de skälen har jag ju matschema och så vidare och därför undrar 🙂

    Tack för världens bästa blogg <3

  14. Länkade till dig och detta receptet i min blogg för det blev så otroligt gott! Hoppas att det var okej 😀

  15. Hej Emma!

    Jag gjorde dessa idag men konsistensen blev bara kletig. Jag följde receptet och hade inne dem i 20 minuter 200 grader och tog ut dem. Då jag skulle bort två timmar lät jag de stå framme och svalna i formen. När jag kom hem och provade dem var konsistensen bara kletig. Så jag satte in den igen i hopp om att den bara behövde vara inne lite längre, men ca 20-30 minuter senare var det ingen skillnad förutom att översta laget var knaprigare. Har du möjligtvis någon idé på vad detta kan bero på? Det känns spontant som att ”degen” inte vill sätta sig, om du förstår vad jag menar? Jag som var så sugen på att testa dessa!

    Du gör ett fantastiskt jobb med bloggen och det är roligt att läsa om din resa du varit på!

    • Vad konstigt att den blev så? Som jag skrev i receptet är den ganska degig när den kommer ut från ugnen och därför behöver den svalna innan. Det har alltid funkat för mig… Men vad använde du för form? Hade du bakplåtspappar i? Jag brukar ha det i för då blir den lättare att lyfta ur formen och kan sen ligga och svalna innan jag skär den i bitar 🙂

      Vad kul att du uppskattar mitt arbete på bloggen och tycker det är kul att läsa om resan 🙂 kram

  16. Hej Emma! Underbar blogg!:) tänkte bara fråga vad du har för fetprocent på kvargen om det nu spelar någon roll 🙂

  17. Hej,
    Tack för receptet!
    Undrar hur mycket kalorier det blir per bar?
    Tack!

  18. Åh vad bra 🙂 Jag är nötallergiker och hittar inga proteinbars utan nötter. Atkins har men där är ju spår av nötter. Klarade av den i några dagar sen började jag känna av allergin. Du skrev som svar i någon kommentar att den blir rätt så kladdig. Om man har den inne i typ 25 minuter istället tror du den blir mer fast då och inte så kladdig eller det är p.g.a alla dadlarna som gör att den blir så kladdig generellt?

  19. Testade precis ditt recept på dessa och jag kan säga att det blev riktigt gott! Tack!

  20. Älskar recept utan krusiduller! Dessa ska jag baka 🙂

  21. Grymma bars! Hur mycket kolhydrater, proteiner och fett är det totalt i smeten?

    /Jocke

  22. Låter ganska lättlagat och gott. Ska pröva att ha dessa hemma som tilltugg när jag nu är föräldraledig och ammar. Då måste det gå fort och gärna stilla både söt-och chokladsug efter långa, vakna nätter. 🙂

    • Kul att höra, hoppas du gillar dem! Kom ihåg att låta den svalna ordentligt (gärna över natten) innan du skär upp den då den är väldigt kletig när den kommer ut från ugnen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *