Hemmagjord proteinbar med smak av choklad
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/03/img_2729_51545542ddf2b35c5dbcf5fd.jpg)
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/03/img_2730_515455579606ee462244aeb3.jpg)
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/03/img_2731_51545567ddf2b35c73bfa2b2.jpg)
Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr
Åh vad gott det ser ut, det måste jag pröva 🙂
Hur många blev det? Tror du man kan ta carob istället för kakao? Kramkram!
hej, ser riktigt fina ut 🙂 Blir riktigt sugen på att prova, vilken storlek på form har du använt??
Oj vad goda dom såg ut!! Detta ska jag verkligen prova! 🙂
Hej! Din blogg är verkligen toppen och inspirerande, vilket jag är säker på att du är som person också! jag har en liten fråga förresten, undrar ifall du har har gjort hemmagjord frozen yoghurt och lagt upp något recept på det på din blogg? / vänliga hälsningar!
Vad GOTT det låter!!!
Men detdär innehåller ju också E-ämnen!!!! E-ämnen är vanliga ämnen, bara namnet på molekylerna, och dessa molekyler finns i all vår föda och vi hade inte överlevt utan de. E-ämnen är alltså helt ofarliga och du äter hur mycket E-ämnen som helst varje dag. Skillnaden när det står att E-ämnena är tillsatta i en produkt kan vara för att förlänga hållbarheten och produkten kallas därför halv/hel-fabrikat vilket i sig medför andra negativa påverkningar på kroppen med att de ofta innehåller mättade fetter osv. Men själva E-ämnet är helt ofarligt.
Detta är vad jag har fått lära mig i ett projekt inom biokemi och metabolism, men du kanske har lärt dig och hört informationen på ett annat sätt och det vore intressant att höra varför du tycker att E-ämnen är dåligt för kroppen! Du kanske får mig att se på ett nytt sätt eller tar upp något jag inte tänkt på 🙂 Sådana här frågor är alltid intressanta då informationen media lyfter fram ofta är annorlunda än den sidan en läkare ser på situationen!
Tack för ett fint mellistips och en bra blogg!! 🙂
Ser supergott ut men det där är väl inte nyttigt?! Min PT jämför dadlar/fikon och annat med godis – vad säger du om det?
Åh vilket bra recept, tack!
hej! Underbar blogg! Har redan gjort köttfärsen med ingefära och kokosmjölk, WOW vad gott!!! Har en fundering bara. Blötlägger du dadlarna innan du "tillagar" barsen? =) Kramar
Okej tack! de ligger i ugnen nu, hohohoooo spännande! 😀
Åh vad gott!!
Ungefär hur många bars får man ut på en sats? 😀
har bakat sådana idag, men innan jag satte in dom i frysen så var dom kletiga, ska dom vara det? stadga dom sig i frysen? dina ser inte alls kladdiga ut. dom var i alla fall hur goda som helst!
hej! hur många är vanligast att man äter?
En ny favorit! Jättegoda 🙂
Hej 🙂 jag undrar ifall du har nån aning om hur många kcal de innehåller samt hur mkt protein per bar? 🙂 tack tack!!
mumms! ska också testas i helgen! kan man köpa dadlar på typ ica/konsum? 🙂
Ser supergott ut! 😀 Kan man använda 10-procentig kvarg eller är det den enprocentiga som gäller?:)
Undrar också om man måste ha en matberedare eller om man klarar sig med vanlig mixer?;)
Gjorde dessa idag och de är så goda, ersätter en vanligt mjuk fikakaka utan att tumma på smaken! Supergott!!! Kommer att bli mellanmål för mig!
Såg en kvargfråga ovan och jag tog icas med 0,1 %fett.
Tack för receptet!!!!
Är det meningen att det ska stå sklicka skålen? 🙂 och om det är meningen, vad betyder det?! 😀
Detta lät supergott och jag kommer absolut prova dem!
Har du något tips på någon annan frukt man kanske kan ha istället för dadlar, är inte så förtjust i de?
Hej! Om man inte gillar dadlar, finns det ett annat alternativ att ha istället? 🙂
Hej! Kan man byta ut dadlarna mot mandlar eller något annat? :)Det ser jätte gott ut!
Jag är allergisk mot komjölk(ej laktos) så kan inte ha kvarg. Och alla spannmål (ej gluten) så kan inte ha havre. Vad kan jag ha istället? Tacksam för svar’!!
Hej! Jag är så himla sugen på att prova dessa, men undrar också om man kan byta ut dadlana mot något annat. T.ex. någon annan frukt? 🙂
Hej!
Jag undrar om man kan ha i proteinpulver i smeten? Och som alla, kan man ersätta dadlarna mot något som man kanske redan har hemma? 🙂
Hej! Hur stor ska formen vara? Sist jag gjorde dessa blev de lite väl kladdiga så jag tänkte att jag kanske har för hög men smal form. MVH
Ska dadlarna vara färska eller torkade? 🙂
Jag skulle vilja veta vad en kaka innehåller per 100 gram ! Om du vet så svara gärna!
Hej! De verkar supergoda! Vet du något man kan ha istället för banan? 🙂
Ta några extra dadlar så blir det nog bra 🙂
Haha, herregud, nu gick det upp ett ljus för mig när jag läste igenom kommentarerna, jag använde färska dadlar!
O jag har inte gjort bara gjort en, utan mååånga! Det förklarar varför dom blir så extremt kladdiga, men fortfarande väldigt goda 🙂
Första satsen jag gjorde blev de bara nå strul av. Jag hade aldrig ätit dadlar förut, så jag slängde i mängden dadlar som de skulle vara i mixern och alla andra ingredienser, sen körde jag igång maskinen. Oh jävlar va de small! Jaja tänkte jag, de är väl så de ska vara.
Sen upptäckte jag att de va kärnor i dadlarna. Haha, total katastrof! 😀