Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Hemkokt sockerfritt äppelmos

Publicerad,

Hej vänner ♥

Är ni sugna på recept?

Här kommer det recept på ett smarrigt, naturligt sött äppelmos som passar utmärkt till din frukostgröt, i yoghurten, i smoothien, till keson eller varför inte i bullarna? Ni bestämmer, men jag levererar receptet!

Varsågoda 🙂

IMG_0478

 

Ingredienser:

  • 6 ekoäpplen
  • 12 färska dadlar (torkade funkar också)
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Skala och tärna ner äpplena i en stor kastrull. Häll på vatten så att äpplena täcks, lägg i dadlarna och koka dem mjuka i ca 10 minuter. Häll bort vattnet, strö över vaniljpulver och stavmixa sedan till en slät puré. Häll upp i glasburkar och låt svalna.

Hur länge håller äppelmoset?

Tja, i några dagar, max en vecka i kylen. Jag delar därför upp min i flera små burkar och fryser in. Det är då lätt och smidigt att sedan plocka fram en burk vid behov 🙂

 

IMG_0471

 

Kompisarna jordgubbs- och mangosylt kommer det recept på inom kort!

 

Kram / Emma.

18 Kommentarer

  1. Wow, sockerfritt äppelmos det måste jag pröva göra 🙂

  2. Å så smarrigt!
    Jag har en massa päron hemma..ska testa att göra päronmos meddetsamma 🙂

  3. Nu har jag testat Emma och det var ett superenkelt recept! Tack 🙂
    Jag gav det en egen touch (typiskt mig…;) )
    Vill du veta hur så kika min blogg 🙂
    http://lindaassarsson.blogg.se

    Ha en underbar tisdagkväll och tack för all inspiration och motivation du sprider 🙂

    Kram Linda

    • Det lät himla gott med päronmos också 🙂 Jag får ta och testa din variant någon dag! Tack för tipset Linda 🙂

  4. Häller man i lite askorbinsyra så håller det ett längre tag i kylen. Gjorde av äpplen i höstas. Slipper man äta upp det på någon dag!

  5. Tack för att du delar med dig av dina fantastiska recept Emma! Jag gjorde din chokladmousse igår och det blev så himla lyckat, bland det godaste jag ätit i chokladväg faktiskt 🙂

    • Tack för din fina kommentar, det värmer att höra <3 Vad kul att du gillade chokladmousset också 😀

  6. Men hallåååå hur smart är inte det att dela upp det i mindre burkar och frysa in. Varför har jag aldrig tänk på det när jag har gjort liknande sockerfria saker!? 😀

  7. Ser supergott ut!
    kan man ta något annat än dadlar i? 🙂
    är inte så förtjust i det
    kram

  8. Ska testa detta imorrn! Fryser du in i glasburkar?

  9. Hej Emma
    Tack för alla dina fina recept. Jag prövar varje dag en ny recept till frukost. Det är obeskrivbar. Jättegott och otrolig varierande. Jag skulle vilja bara fråga om du skulle tipsa nån viss äpple sort tex grön röd gul eller spelar det inte för nån roll

    • Hej 😉 Åh, vad glad jag blir över att du testar mina recept och tycker om dem, det gör mig jätteglad! Angående äppelsort så spelar det ingen roll, ta det du gillar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *