Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Hemkokt sockerfri mangosylt

Publicerad,

Hej världens bästa läsare ♥

Till veckans fredagstips bjuder jag på receptet på min hemkokta mangosyltPT-fia tipsade härom veckan att använda chiafrö för att få en bra syltkonsistens och det blev ju fantastiskt bra! Det kommer jag fortsätta med även i framtiden 🙂

Varsågoda – hemkokt, sockerfri mangosylt!

IMG_0476

 

Ingredienser:

  • 2 mogna mango
  • 12 färska dadlar (torkade går också bra)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl chiafrö

Skala och tärna mangon i små bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten, lägg i dadlar och vaniljpulver. Koka sedan mangon mjuk i ca tio minuter. Stavmixa sedan sylten slät och häll på chiafrö. Låt den svälla ihop och häll upp sylten i burkar!

Håller någon vecka i kylen, men precis som med äppelmoset använder jag flera små burkar som jag fryser in och plockar fram vid behov.

 

IMG_0471

 

Rekommenderas varmt!

Till gröten, pannkakorna, keso/ kvargen, yoghurt/ filen, smoothien, chiagröten, glassen, kladdkakan eller som en söt sås till maten!

 

Kram / Emma.

17 Kommentarer

  1. 12 dadlar känns väldigt sött. Ska testa, men skär nog ner på dadlarna!

  2. Måste testa!
    Använde ditt recept på äppelmos som inspiration & slängde ihop en päronsylt i veckan, sååå gott!! 🙂

  3. Det var länge sedan jag gjorde sylt! jag köper färdig (sockerfri), men det är ju mycket bättre att göra egen. Jag har länge tänkt att göra hallonsylt med chia, men mango lät ju jättespännande!

  4. Häll i askorbinsyra så står dt längre i kylen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Tror du att man behöver minska på mängden vatten om man använder fryst mango?

  6. Kan man byta ut chaufrön mot linfrö eller blir den rinnig då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *