Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Hemkokt sockerfri blåbärssylt

Publicerad,

Hej vänner ♥

Det här med att göra egen sylt alltså.

Det är så otroligt enkelt och blir så fantastiskt gott!

Jag gör mina varianter sockerfria och sötar istället med den underbara frukt som kallas dadel, men andra torkade frukter såsom aprikoser, fikon eller russin funkar också utmärkt. Jag tycker dock dadlar är godast och använder mig därför av det.

Här kommer mina variant av blåbärssylt!

IMG_1114

IMG_1124

 

Ingredienser:

  • 4 dl blåbär
  • 1 dl vatten
  • 8 färska dadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk chiafrö

Koka blåbär, vatten, dadlar och vaniljpulver i ca 10 minuter på låg värme. Mixa eller mosa sylten så att sötman från dadlarna sprids ut i hela sylten. Tillsätt chiafrö och häll upp i burkar.

Jag fick två burkar. Den ena la jag i frysen, och den andra håller i kylen i 1-2 veckor (men försvann mycket snabbare än så, hihi).

 

IMG_1119

IMG_1115

 

Andra hemkokta syltvarianter?

 

Kram / Emma.

18 Kommentarer

  1. Mums!!
    Testade att göra päronsylt med inspiration av dina recept, och den blev fantastisk!!

  2. Dadlar är perfekt att ha i sylt 🙂 Lade själv upp ett recept på rabarberchiasylt igår på min blogg http://miosagoland.blogg.se/2014/june/rabarberchiasylt-2.html

  3. Oj så enkelt ! Måste testa =)

  4. Det var inte så himla länge sen jag upptäckte hur enkelt det är att göra egen sylt. Och gör man på söta äpplen så behöver man inte ens något att söta med. Har provat att göra hallonsylt med aprikoser. Det blev rätt gott men ska prova med dadlar.

  5. jag gjorde din blåbärssylt ikväll, supergod! tack för receptet!
    Har bloggat om den och länkat till dig 🙂

  6. Karin Söderman

    Så smart.
    Måste göra något av mina blåbär och hallon som jag hittat i frysen som gått sönder.
    Hittade även fikon och dadlar där, torkade men jag får kolla om det går.
    Det blev en ganska stor mängd bär som måste användas inan jag kan frysa om

  7. Jag har just gjort detta, använde ekologiska dadlar. Ska testa att ha det i min veganska yoghurt ikväll! 🙂

  8. Emma Kristiansson

    Den här sylten är verkligen uppskattad i vår familj. Min son brukar stå och äta ur burken om jag inte ha koll på den:) känns underbart att kunna erbjuda mina barn nyttigare alternativ:) jag brukar blanda blåbär, hallon och björnbär:) blir jättegott. Tack för att du gör en så bra blogg.

    • Men åh vad roligt att höra Emma! Tack för din fina kommentar och hoppas ni fortsätter njuta av god och nyttig mat 🙂

  9. Testade ditt recept idag för första gången, blev riktigt bra!

    Tack för bra ideér, delade med mig av det på min blogg: http://allstahojden.blogg.se/2016/march/forkylning-och-brodbakning.html

    ha det!

  10. Gerd Sjöberg

    Tack för tipset med dadlar som sötningsmedel. Det låter gott, så det ska jag prova. Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *