Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Hemgjord granola med banan, kokos och vanilj

God morgon sötnosar ♥

Hur mår ni?

Jag hoppas att solskenet och det vackra vädret får er att må riktigt bra!

Under veckan fick jag ett ordentligt sug efter fil (bara sådär efter att inte ha ätit det på flera år?) med en knaprig granola till mellanmål. Det var riktigt länge sen jag gjorde granola, men det är ganska enkelt, så jag gick ut i köket för att se vad jag hade hemma – och vips stod det en plåt med rykande färsk varm granola, som sedan avnjöts med en stor tallrik med kall fil till eftermiddagsmellis ute på balkongen!

Vilket drömmellis en varm sommardag i solskenet!

Jag vill ha mycket crunch i min granola, och därför åkte ner det en hel drös med nötter, frön och kärnor. Kokosoljan bidrar med en god kokossmak samtidigt som den gör allt knaprigt och gott! Sötman kommer från ett par bananer samt vaniljpulver och lite extra protein fick jag från ett par äggvitor.

Det är en granola som har allt om du frågar mig, och den passar utmärkt på både yoghurt, keso, kvarg och fil. Eller varför inte på bananglassen eller som topping på gröten? Jag tycker också att den är god som den är, och äter den därför gärna som snacks eller godis till kvällen eller mellanmålet!

 

IMG_8904 IMG_8910

 

Ingredienser:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan och äggvita och rör sedan i övriga ingredienser. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen i 20-30 minuter (granolan ska börja få lite färg). Ta ut plåten och rör runt ungefär var 5:e minut för att det inte ska bli en enda stor ”kaka” av det. 

Låt svalna och häll sedan upp i en burk!

 

IMG_8913

 

Fler tips på hemgjord granola (klicka för att komma till recept)!

 

Hoppas att ni får en härlig fredag mina vänner ♥

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Vad smart att söta granolan med banan. Det ska jag testa nästa gång!
    Annars gillar jag att söta den med äpplejuice. Fungerar också bra.

    Ha en fin fredag!

  2. Mums vad gott 🙂
    Jag äter granola varje morgon & älskar detta knapriga, mättande och mumsiga 🙂

    Gör egen jag oxå, detta recept gillar jag:

    http://lindaassarsson.blogg.se/2015/july/granola.html

    Trevlig helg!

    Helg = långa frukostar med gott om tid att mumsa granola 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *