Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Hembakat tunnbröd

Publicerad,

Hej igen   

Idag blev det brödbak för fulla muggar. Jag knådade ihop en GI-limpa som fick stå och jäsa i ugnen i en dryg timme. Under tiden bakade jag hemgjorda tunnbröd som vi nu har smaskat på till kvällsmat! Jag utgick från Leilas recept, men gjorde om det till mitt (bytte ut lite mjölsorter och tog bort lite socker). Kanske inte de vackraste tunnbröden världen har skådat, men väldigt charmiga och unika! Jag har gjort dem en gång för länge sen och hade nästan glömt bort hur gudomligt goda de var! Ett hett tips från mig just nu!

Ingredienser:
Steg 1:
1/4 påse torrjäst
50 gram smör
2 msk sirap
1 tsk krossad anis
1 tsk krossade fränkålsfrön
1 tsk salt
2,5 dl mjölk
3 dl dinkelsikt
3 dl fullkornsdinkelmjöl

Steg 2:
300 g nykokt varm potatis (ca 4 medelstora)
1,5 dl dinkelsikt
1,5 dl fullkornsdinkel

Smält smöret och häll över mjölk, sirap och kryddor. Blanda mjöl och jäst och häll på degspadet. Arbeta ihop en kladdig deg. Låt jäsa under bakduk i ungefär en timme. Pressa sedan den nykokta potatisen och knåda in den i degen och tillsätt så mycket av resten av mjölet du behöver tills den inte kladdar längre. Dela degen i små delar och kavla ut dem till små runda kakor. Stek bröden på medeltemperatur i en stekpanna någon minut på varje sida. Var försiktig med att steka för länge, då blir bröden hårda och knapriga! Servera tunnbröden med riktigt smör och en god ost!

/ Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *