Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Halv åtta hos oss

Publicerad,

Hej vänner ♥

Vilket aprilväder vi hade i söndags! Här på Hammarö var det solsken och kraftiga hagelskurar om varannat. Lagom tills vännerna anlände vid middagsdags drog en rejäl skur in och himlen blev mörk och hotfull. Inne blev det extra mysigt med alla levande ljus. Åh, jag älskar verkligen att få sitta inomhus och mysa när det är sånt ruggväder ute!

IMG_4256

Eftersom Pelle jobbade hela dagen fick jag fixa maten själv och stod därför i köket och mös hela eftermiddagen! Jag lyssnade på ljudbok, skalade räkor, gjorde egen majonäs, förberedde laxbiffar, citroncréme och en sallad, bakade kladdkaka och skalade rotfrukter. Det är bra med mat som går att förbereda!

Precis innan gästerna anlände rostade jag brödskivor, fixade klart förrätten och stoppade in rotfrukterna i ugnen. Sen kunde jag sitta ner i lugn och ro med gästerna hela kvällen. Pelle tog hand om disken och det enda jag behövde göra var att steka på laxbiffarna innan servering! Tacksam mat att bjuda på alltså!

IMG_4255

Förrätten bestod av en Toast Skagen! Jag följde ett recept som jag hittat hos Ica, och det blev inte alls som jag trodde. På bilden såg den vit och fluffig ut, men min blev gul och rinnande. Den var först ganska tjock och fin, men jag gjorde kanske något fel?! Det gjorde inte så mycket ändå, det var uppskattat av gästerna och smaken var det inget fel på!

Ingredienser (8 personer):

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl olja
  • 2 msk vatten
  • 1 knippa dill
  • 1 msk salt från pressad citron
  • 3 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 8 skivor bröd
  • smör till stekning

Skala och hacka räkorna grovt. Ställ dem sedan kallt. Blanda samman äggula, senap, vinäger och salt i en skål. Tillsätt olja – först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig omrörning (gärna med elvisp). Vispa till en tjock majonäs. Späd med lite vatten till fluffig konsistens. Hacka hälften av dillen. Vänd ner räkor och dill i majonäsen och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Forma hjärtan av brödskivorna med hjälp av ev pepparkaksform och stek dem sedan gyllenbruna i en stekpanna med smör. Lägg bröden på tallrikar och fördela räkröran ovanpå. Garnera med dillkvistar och citronklyftor.

IMG_4260

Varmrätten innehöll våra favoritburgare, nämligen laxburgare som serverades medugnsrostade rotfrukter, citroncréme och en sallad. Det var samma laxbiffar som Pelle gjorde till mig på alla hjärtans dag, och receptet kommer härifrån!

Ingredienser (8 personer):

  • 1000 g laxfilé
  • 2 ägg
  • 5 cm hackad purjolök (den gröna delen vid FODMAP)
  • 6 msk hackad dill
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 8 burgare. Stek burgarna i smör, cirka 4 minuter på varje sida.

Citroncrème:

  • 200 gram phiadelphiaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Rivet skal från 1 citron
  • Flingsalt och peppar

Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Servera laxburgarna med citroncréme, ugnsrostade rotfrukter (vi hade deikatesspotatis, morot och palsternacka med olivolja, salt och peppar) och sallad!

IMG_4268

Efterrätten var inget mindre än den alldeles underbara glutenfria kanelbullekladdkakan som vi serverade med vaniljglass och kaffe! Jag älskar verkligen kanelbullar och kletiga godasker så denna är en favorit hos mig!

Receptet på kanelbullekladdkakan finns här!

Inte testat än? Gör det för böveln, annars missar du något här i livet 

IMG_4272

Om vi ska fortsätta äta middag hop?  

Självklart!!! Det här är något av det mysigaste som finns. Äta ska vi ju ändå göra, så då kan vi lika gärna göra det ihop! Det är så roligt att fixa maten, men också bli bortbjuden – så det är winwin på alla sätt och vis! Nästa gång blir det grillfest hemma hos oss. Vi ska bara fixa en grill först, hehe!

 

>> Läs om Halv åtta hos Kristin och Henrik här!

>> Läs om Halv åtta hos Josefin och Andreas här!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Vilken rolig grej. Detta måste jag försöka införa 🙂

  2. Nämen gud så gott! Och kul med mat som inte kräver fullt fokus under flera timmar 🙂 Igår testade jag att göra dina kycklingbiffar som du länkade häromdagen, det blev väldigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *