Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Halloumisallad med quinoa, pumpa och ingefärssås

Publicerad,

IMG_3000

Hej godingar ♥

I Christchurch år jag en av de godaste salladerna jag någonsin ätit!

Halloumisalladen med pumpa, quinoa och ingefärssås på Dux Dine!

Jag blev alldeles förälskad i smakerna som gifte sig i munnen. Allt bara klickade, jag rös av välbehag och tänkte att – den där salladen var jag bara tvungen att prova göra hemma – så fruktansvärt god!

Och jag var inte sen att testa! Direkt vi kom hem från Nya Zeeland såg jag till att handla hem ingredienser och i helgen fick jag äntligen experimentera ihop min älskade sallad!

Till min förvåning lyckades jag efterlikna salladen på Dux Dine ganska bra, och hörrni, jag har en ny favorit till receptsamlingen!

IMG_3001

Ingredienser (2 personer):

  • 1 dl quinoa (okokt)
  • 350 g butternutpumpa
  • 1 paket halloumi
  • 1 hackad paprika
  • 1/2 hackad gurka
  • 2 nävar ruccola
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 krm ingefärspulver
  • 1 krm chilipulver
  • salt och peppar

Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Skiva och stek halloumin på båda sidor i smör. Låt svalda och skär bitarna i ännu mindre bitar. Skala och skär pumpan i tärningsstora bitar, lägg i en kastrull med vatten och koka dem sedan mjuka i 5-10 minuter. Häll av vattnet och rör sedan ihop pumpa, quinoa, halloumi, paprika, ruccola och gurka. Blanda ihop olivolja, honung, citronsaft, ingefära , chili, salt och peppar till en dressing och häll över salladen. Blandar runt rejält och sedan är salladen klar för servering!

IMG_3004

Vill bara säga att de här smakkombinationerna är alldeles ljuvliga tillsammans!

Jag hoppas ni gillar den! 

 

Fler goda salladsrecept:

Tonfisksallad med pasta, morot och macadamianötter

Krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar

Sommarsallad med jordgubbar och chévre

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Åh måste testa detta, låter supergott! Dreglar över halloumi haha. Men säljer de pumpa året om på affären? Aldrig tänkt på pumpa speciellt mkt förutom vid halloween.

  2. Testade den här salladen nu ikväll, och den blev kanongod! Extra kul då jag inte ätit pumpa sedan jag var i Australien för massa år sedan och åt en vidrig pumpasoppa, det har liksom inte gått ner sedan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *