Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Halloumiburgare med aubergine och hemgjord pesto

Publicerad,

IMG_1167

Hej vänner ♥

Jag älskar att laga mat med aubergine, den blir ju så saftig och god vid tillagning!

Tyvärr glömmer jag lätt bort denna fantastiskt goda grönsak och det kan ibland gå flera månader innan jag äter den igen. Undra varför? Det måste det bli ändring på! Den är ju t.ex. alldeles underbart god att grilla, så det ska jag göra ofta i sommar!

För ett par veckor sedan gjorde vi en spännande och god halloumiburgare med just aubergine som toppades med en hemgjord pesto.

MumsMumsMums!!!

Jag bakade även mitt proteinrika kesobröd som jag sedan serverade som hamburgerbröd! Rekommenderas varmt – det blev både mättande och väldigt gott!

IMG_1179 IMG_1162

Halloumiburgare med aubergine och hemgjord pesto

Ingredienser (4 personer):

  • 1 aubergine
  • 1 förpackning halloumiburgare á fyra skivor
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 4 hamburgerbröd
  • Tomat, gurka, sallad och paprika till servering

Mixa basilika, solrosfrön och olivolja i en mixer. Blanda sedan ner parmesanost för hand, smaka av med lite salt och ställ in i kylen tills det är dags för servering. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem sedan i en rejäl klick smör. Salta och peppra efter smak. Stek sedan halloumin gyllenbrun på båda sidor. 

Rosta hamburgerbrödet och toppa sedan ena brödhalvan med aubergine, halloumi, pesto och skivad tomat. Lägg på resterande brödhalva på toppen och servera med grönsakerna. 

>> Klicka här för att komma till receptet på mina hamburgerbröd!

IMG_1166 IMG_1164

 

Nu stekte jag både auberginen och halloumin i stekpannan denna gång, men det här är ju en alldeles utmärkt rätt till grillen i sommar. Ett tips är att lägga halloumin och aubergineskivorna direkt på grillen och pensla med smält smör istället för att steka dem i stekpannan.

Det lär ju bli dubbelt så gott med grillsmak på denna ljuvliga burgare!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Jag brukar salta aubergineskivorna och sedan låta de stå typ 15-30 minuter tills de vätskat av sig, tycker de blir mer fasta och smakar bättre då. Det är inget du brukar göra? 🙂

  2. Åh det lät ju HELT fantastiskt!! Jag har tidigare gjort en burgare med panerade aubergineskivor och mozzarella. Blev helt otroligt gott! Men denna variant måste jag testa. Jag saltar också alltid ur aubergineskivorna före stekning/grillning, det tar bort en del bitterämnen.

    • ja det var galet gott! panerade aubergineskivor och mozzarella lät inte helt fel det heller, det måste jag testa någon gång! Ska även testa att salta innan nästa gång, tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *