Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Halloumi- och morotsbiffar med lime- och ingefärssås och ugnsrostad potatis

Publicerad,

img_7163

Hej kompisar ♥

I helgen gjorde Pelle halloumi- och morotsbiffar till lördagsmiddag. Biffarna serverades med en yoghurtsås med ingefära och lime, ugnsrostad potatis och grönsaker.

Åh, halloumi alltså – godaste osten någonsin!

Vi lånade receptet från Ica och har nu en ny favorit till den vegetariska samlingen. Lättlagad lyxmat som passar lika bra till helgen som till vardags!

img_7172img_7174

Ingredienser (4 personer, 8 biffar):

  • 250 g morötter 
  • 1 halloumiost (à 200 g)
  • 2 ägg 
  • 3/4 dl majsströbröd 
  • 1 tsk chiliflakes 
  • salt 
  • 1 krm svartpeppar 
  • olja

Sätt ugnen på 250°C. Skala morötter och riv sedan morötter och halloumi grovt på ett rivjärn. Blanda morötter, halloumi, ägg, majsströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka av med salt. Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.

Sås: riv ca 2 cm ingefära och blanda med 2 dl matlagningsyoghurt och saften från 1/2 lime. För den med IBS som klarar fruktos är det gott att tillsätta 1 tsk honung också.

Servera biffarna med yoghurtsås, ugnsrostad potatis och sallad.

img_7167img_7177

 

Fler recept med halloumi:

>> Halloumistroganoff

>> Krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar

>> Spenatbiffar med halloumi och myntasås

 

Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. Hej.

    Tror du man kan ta vanligt majsmjöl istället?

  2. men åh vad gott det där vore. Halloumi är ju en himla god grej <3

  3. Mums, halloumi. Såg riktigt gott ut!

  4. De där biffarna är gudomligt goda! Hittade receptet på Ica för några veckor sedan och de har redan kommit att bli en favorit här hemma. Får det nog bli i helgen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *