Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Grötpinnar till bebis

Publicerad,

Vi gjorde ett försök att ge Elsa gröt när vi började introducera mat för henne och till en början gillade hon att provsmaka på det mesta. Numera ratar hon både gröt, puré och annat med liknande konsistens och vägrar öppna munnen om vi försöker att ge henne mat från sked (suger i sig puré från klämmis gör hon dock)!

Till en början blev jag uppgiven när jag inte fick i henne någon mat, men så tipsade syrran mig om BLW! Jag och Pelle läste på massor och bestämde oss för att prova och nu helt plötsligt äter ungen! Hon älskar rotfruktsstavar, ägg, frukt, fisk och även grötpinnar som jag bakat.

Grötpinnarna agerar både frukost och kvällsmat här hemma nu tillsammans med katrinplommonpuré från klämmis. Då käkar hon med god aptit! Och jag är så glad att vi fått in rutin med frukost och kvällsmat. Grötpinnarna är dessutom näringsrika och innehåller mycket järn som de små bebisarna behöver!

Många har efterfrågat receptet på grötpinnarna, så varsågoda, här kommer det 

Recept grötpinnar till bebis

Ingredienser (ca 50 pinnar):

2 bananer
1 dl mixat palttunnbröd
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl kokosmjölk (jag använder Santa Marias extra creamy)
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 msk smält kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen och blanda ihop med övriga ingredienser. Bred ut på bakplåtspapper ca 0,5-1 cm tjockt. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär sedan pinnar i fingerstorlek. Jag fryser in och plockar sedan fram allteftersom!

 

 

Hoppas er små gillar dem ♥

 

Kram / Emma.

 

7 Kommentarer

  1. Hej!

    Tack för ett bra recept, tror det går att ta något annat istället för palttunnbröd? Inget vi har hemma.

    MVH

    Charlotte

  2. Malda pumpafrön funkar som substitut för paltbröd (också bra om man är vegetarian 🙂 Väldigt järnrikt

  3. Hej,
    Har en kräsen åttamånaders som inte är riktigtmed på frukost och tänkte testa dessa. Fungerar dem bra även om barnet inte har tänder och kan tugga maten i den meningen? Finns det något alternativ till paltbröd? I barngröten hade du sesammjöl istället så kan man byta till 1 eller 1/2 dl sesammjöl?

    • Ja de fungerar bra även om det inte finns tänder i munnen som kan tugga 🙂 Sesammjöl har jag aldrig använt så det vet jag inte hur det blir. Pumpakärnor däremot är ju väldigt järnrika och det har jag testat 🙂

  4. Kan man ta nåt annat än kokosolja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *