Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Gröna soppor och smoothie bowls

Publicerad,

God morgon ♥

Drink your greens” är en trend som har gått ett tag, och som jag starkt gillar! Att mixa ihop en riktig näringsbomb att boosta kroppen med står högt upp på min lista över hälsotips, och det är något jag själv gör ofta och kommer fortsätta med! Därför var kokboken jag fick i julklapp perfekt 🙂

Gröna soppor och smoothie bowls är en kokbok full med härligat gröna vegetariska recept på soppor och smoothies! Författarna har strävat efter att behålla så mycket som möjligt av den näring som finns i grönsakerna, bären och frukterna. Detta för att på ett naturligt sätt stärka immunförsvaret, rensa kroppen på onödiga gifter och ge den renaste formen av energi. Recepten i boken är sprängfyllda av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Dessutom är samtliga soppor och smoothies i boken fria från tillsatt socker, laktos och gluten!

Extra plus i kanten får boken för smaskiga recept på tillbehör som bröd, granola och snacks som jag ser fram emot att prova! Och för den som vill göra en detox finns en meny för en hel vecka som ser jättespännande ut!

IMG_5175 IMG_5176 IMG_5177

 

I helgen testade vi att göra blåbärssoppa som satt himla fint till en av våra mysiga sconesfrukostar! Jag mixade ihop soppan på kvällen och lät den stå över natten och när jag tog fram den på morgonen var den redo att serveras!

Ingredienser (2 glas):

  • 2 dl blåbär
  • 3 dl havremjölk
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk chiafrö
  • 1 kanelstång

Mixa blåbär med havremjölk, kardemumma och vaniljpulver. Stöt chiafröna i en mortel så kommer smakerna fram ännu mer. Häll sedan fröna i soppan och mixa lite till. Lägg en kanelstång i soppan och låt den sedan stå några timmar, gärna över natten. Ta fram soppan en stund innan servering och servera med lite blåbär som dekoration!

 

IMG_5131

 

Till middagen idag ska jag testa kokbokens hummus och morotsbröd! Can’t wait 😀

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Marie Andersson

    Å vad den blåbärssoppan ser riktigt god och läskande ut 🙂 Det är så härligt att göra sin egen blåbärssoppa och nyponsoppa och inte alltid använda halvfabrikat. Mer näring och utan en massa socker och andra tillsatser. Det är ju så himla mycket som blir mycket godare av att få ”stå till sig” lite 🙂 Hoppas du får en härlig dag och trevlig helg 🙂

    Kram Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *