Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Granola med kokos och vanilj

Publicerad,

Hej sötisar ♥

Förra veckan när jag var hemma gjorde jag en burk granola till mamma och pappa. En krispig, söt och jättegod granola med smak av kokos och vanilj!

Granolan passar som vanligt utmärkt att ha som topping på exempelvis yoghurt, proteinfluff, gröt, kesokvarg, pannkakor, glass, fruktsallad eller att bara äta som godis. Ja faktiskt, det är lika gott som godis om du frågar mig – jag älskar att ta en näve granola och knapra på till kvällstéet i soffan – precis lika gott som godis ;D

IMG_7013

IMG_7022

 

Ingredienser:

  • 1 paket havrekärnor
  • 20 dadlar
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl äggvita

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg dadlarna i blöt och mixa sedan till en puré. Blanda ihop havrekärnor, kokosflingor, solroskärnor, pumpakärnor och vaniljpulver. Blanda sedan ihop med äggvita och dadelpurén. Klicka ut smeten på en plåt och kör in i ugnen i runt 20 minuter. Ta ut var femte minut och rör runt. Låt svalna på plåten och förvara sedan i en tät burk.

 

IMG_7014

IMG_7023

 

Men nu är jag inte hemma hos mamma och pappa längre, utan sitter för tillfället hemma hos mig själv, knaprar på pepparkaksgranola och dricker mitt eftermiddagste. Jag borde egentligen städa här hemma, men istället sitter jag och tittar på ryggsäckar till träningen och letar efter ett par bra glasögon inför resan. Min egen ryggsäck (Lundhags fjell light) är en perfekt dagsryggsäck till vandringen, men jag skulle också vilja ha en variant som jag kan springa med i vår! Förhoppningsvis ska vi köra lite fjällöpning framöver och då behövs en bra ryggsäck för det också!

Nej, nu ska ta fram dammsugaren och köra ett varv här i lägenheten!

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. hej emma! Jag har lite issues med min musli/granola…Jag vet aldrig hur mycket jag ska ta på momrgonen… Hur många dl brukar du ta? 1dl, vad är en port på alla granolapaket?!

  2. Hej Emma!
    hur länge håller sig denna typen utav granola (i en tät burk) tro?
    hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *