Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Gräddlakritskola

Publicerad,

Hej vänner ♥

Till knytis-julbordet förra helgen kokade jag ihop världens godaste kola. Gräddlakritskola. Tidigare har jag bara gjort vanlig kola, samt kola med smak av choklad och polkagris. Hemgjort godis är svårslaget oavsett, men jag kan säga att den här kolan med lakrits var den godaste jag någonsin ätit. Jag älskar ju lakrits och hade därför höga förväntningar. Och jag blev inte besviken, mina förväntningar uppfylldes verkligen!

Älskar du lakrits?

Då MÅSTE du göra den här goda lakritskolan i jul 🙂

IMG_4902 IMG_4901

 

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 2,5 msk lakritspulver

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i grädde, sirap, socker, salt och lakritspulver. Låt småkoka cirka 20-25 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden. Kolan är klar vid 122 grader. Har du ingen digital hushållstermometer, så gör ett kulprov för att kolla om kolan är klar.
 Fodra en brödform med nonstick/silikon ark och häll upp kolan. Låt svalna 1 timme, lyft ur och klipp eller skär kolan i bitar.


Receptet kommer härifrån.

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Ska nog också göra kola eller liknande (fast kanske inte med lakrits). Blir nog omtyckt på julafton!

  2. Marie Andersson

    Det känns som att detta vore något i min (och min käre fars) smak =) Ska nog testa att göra lite kola! Tack för inspirationen fina Emma =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *