Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfritt stekpannebröd och somrig fruktsallad med keso

God morgon ♥

Förra helgens frukost ute i solen var en sån där magisk frukost som jag sent kommer glömma!

Vi vaknade av att solen strålade in genom fönstret och låg sedan och drog oss länge, kramades och pratade lite om allt mellan himmel och jord innan vi pallrade oss ner till köket för att fixa frukost. Underbara lediga söndag!

Hos Alexandra hade jag hittat ett recept på glutenfritt stekpannebröd som jag kvällen innan bestämde mig för att baka ihop på söndagsmorgonen. Jag älskar att njuta av alldeles färsk nybakat bröd till frukost, och dessa var otroligt enkla och snabba att slänga ihop.

Vi serverade brödbitarna med stekt ägg och kaviar, ost och marmelad! Mmmmmh! Jag mixade också ihop en fruktsallad med keso och toppade med nötter och russin. Och så gjorde vi en stor balja kaffe som vi njöt av ute i morgonsolen ♥

IMG_5136 IMG_5137 IMG_5142

Somrig fruktsallad med keso (2 personer):

1 banan

1/2 mango

20 vindruvor

10 jordgubbar

2 dl keso

1 liten näve mandlar

1 liten näve russin

1 nypa pumpakärnor

1 nypa kokosflingor

Skiva banan, mango, vindrovor och jordgubbar i lagom stor munsbitar. Blanda ihop med keso och lägg upp i två djupa tallrikar. Toppa med mandlar, russin, pumpakärnor och kokosflingor. 

IMG_5138

Recept på glutenfritt stekpannebröd (4 kakor):

1 dl havremjöl

1 dl rismjöl

1 tsk fiberhusk

1 dl majsmjöl

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 dl mjölk

1 msk honung

Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan mjölk och honung. Knåda ihop till en fast deg och dela upp i fyra bollar. Kavla ut tunt mellan ett ihopvikt baplåtspapper och stek 1-2 minuter per sida i het stekpanna.

Servera med ditt favoritpålägg – ät och njut ♥

IMG_5139 IMG_5149 IMG_5151

 

Om ändå varje dag kunde starta såhär! En underbar utefrukost, barfota i short och linne med en sol som värmer på axlarna ♥ Jag TOKÄLSKAR det!

Fast det är väl just det som är charmen – att det blir extra njutbart när det inte är varje dag! Varje årstid har ju sin charm. Jag vet att när det väl blir höst och vinter älskar jag mörkret och att få krypa upp i soffan under en filt med massa tända ljus och en sparkande brasa. Det är en annan slags njutning än den här morgonen!

Men just nu är jag iallafall himla glad och tacksam över att det är sommar och att jag får njuta av mina frukostar ute i en varm sommarsol!

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Stekpannebrödet låter väldans gott och enkelt 🙂

  2. Åh ser supergott ut!

  3. Hej Emma
    Har ätit glutenfritt i många år och försökt mig på ett flertal stekpannebröd. Jag testade ditt recept i går och vill tacka för receptet. Det var så så så gott. Barnen älskade det. Tack för att du delar med dig av dina recept. Ha en fin dag Martina

    • emmabarremyr

      MEN så rolgit att höra! Tack för att du delar med dig och vad roligt att även barnen älskade det 🙂 Blir SÅ GLAD! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *