Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfria piroger med fetaost och spenat

Publicerad,

IMG_4696

Hej vänner ♥

Jag hittade ett recept på vegetariska glutenfria piroger hos Anja som jag tyckte verkade himla goda, så jag bestämde mig därför för att prova dem.

Resultatet blev supersmarriga, frasiga och mättande piroger med en krämig fyllning! Fetaost och spenat är verkligen en härlig kombination som jag älskar!

Piroger är också perfekt picknickmat och något jag kommer göra mycket av till sommarens alla utflykter och dagar på stranden! Ett tips är att baka och frysa in dem – då är de bara att plocka fram när ni behöver något snabbt och gott i fikakorgen! Gör en sallad till så har ni en komplett smarrig lunch eller middag!

IMG_4700 IMG_4702

Ingredienser (4 personer, 8 piroger):

  • 3 dl havremjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 msk smält kallpressad kokosolja
  • 2 msk laktosfri kvarg
  • 3 ekologiska ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 5 cm purjolök (den gröna delen vid FODMAP)
  • 250 gram hackad spenat
  • 200 gram fetaost

Sätt ugnen på 200 grader och blanda därefter alla torra ingredienser i en matberedare. Rör sedan ner ett ägg i taget, kokosolja och kvarg och blanda till en jämn smet. Ställ degen i kylen några minuter så blir den lite lättare att hantera. Gör fyllningen under tiden genom att steka alla purjolök, spenat och fetaost i kokosolja. Smaka av med salt och peppar och låt svalna.

Forma degen till 8 små bollar. Kavla ut en deg åt gången mellan två bitar bakplåtspapper så att inte degen ska fastna på kaveln. Ta bort det överst bakplåtspappret och lägg fyllning på lite mindre än halva sidan av pirogen. Vik sedan över andra halvan och tryck till kanterna med en gaffel. Upprepa tills du är klar med alla piroger som du sedan lägger på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med äggula och grädda i mitten av ungen i cirka 15 minuter eller tills pirogerna får en gyllene och fin färg.

Är och njut av alldeles underbara piroger!

IMG_4709

 

TIPS!

Här hittar ni recept på mina glutenfria piroger med köttfärs!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Oj vad fina 🙂
    Blir ju sugen på att genast bege mig till köket! Älskar fetaost och kombon med spenat är kanon!!!

  2. åh! håller med ovanstående, fetaost och spenat är en oslagbar kombo! även passande i lasagne.
    Måste pröva på dessa, de var verkligen fotogeniska. Tack för inspon Emma 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *