Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfria majs och mandelscones

Publicerad,

God morgon ♥

En av helgens frukostbord dukades upp med nybakade scones, ost och marmelad, ägg, kaffe, vindruvor och klyftad apelsin.

Jag älskar verkligen dessa underbara och lata långfrukostar med allt gott på bordet. Att sitta där och pilla med frukosten, äta långsamt och njuta av känslan att inte ha något att skynda till, utan bara sitta där länge och njuta med min älskling vid min sida!

Sconesen var den här gången ett nytt recept och enkla att göra. Jag hittade receptet här, men gjorde en egen liten touch på dem genom att byta ut rismjölet mot majsmjöl, rismjölken mot vanlig mjölk och så tillsatte jag riven parmesan!

Vill du också göra dessa scones?

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop 2 dl majsmjöl, 2 dl mandelmjöl, 1/2 tsk salt, 2 tsk kokossocker och 2 tsk bakpulver. Tillsätt 0,75 dl kokosolja, 2 dl mjölk och 1/2 dl riven parmesan. Blanda väl och forma sedan till 4 runda scones som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt och snittar ett kors på mitten. Grädda sedan i 10-12 minuter och avnjut därefter tillsammans med dina favorittillbehör.

IMG_4459 IMG_4462 IMG_4463 IMG_4466 IMG_4467 IMG_4470 IMG_4475 IMG_4476

Mina favoritkombinationer på scones är just nu ädelost och apelsinmarmelad eller phiadelphiaost och jordgubbsmarmelad!

Mums, ett frukostrecept att testa till helgen kanske?

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Åååå…
    Sconesfrulle med den man älskar alltså, livet!!
    Jag saknar detta då jag alltid jobbar på helgerna..
    Men det kommer bli ändring på det framöver & då ska det bakas scones!
    Keso & jordgubbssylt, brie/philadelphia/jordgubbsmarmelad, philadelphiaost/lagrad prästost/fikonmarmelad är mina favvisar på nybakta scones 🙂

    • Ja scones är svårslaget! Hoppas du får vara ledig lite helg framöver så du kan mysa med killen under frukosten! Kram

  2. Ååååh vad gott 🙂 Perfekta frukosten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *