Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfria kärleksmums

Publicerad,

IMG_0454

Hej vänner ♥

Under graviditeten har jag inte alls bakat och njutit så mycket i köket som jag i vanliga fall brukar göra. Himla tråkigt, men suget efter fika har helt enkelt inte funnits där, vilket gjort att den vanliga inspirationen har varit som bortblåst!

Igår fick jag dock ett plötsligt sug efter kärleksmums! Det resulterade i ett eftermiddagsbak och ett gäng otroligt saftiga, chokladiga och glutenfria kärleksmums. Sedan en smarrig fikastund tillsammans med Pelle som kom hem från jobbet lagom tills godbitarna stod klara!

Finns få saker som slår den där eftermiddagsfikan mitt i veckan. Det är vardagslyx och jag ser så mycket fram emot många såna fickor ute i vårsolen framöver!!!

Det bästa med dessa godingar är att de är fullproppade med bra näring och inte innehåller något raffinerat vitt socker. Istället är de sötade med färska ekologiska dadlar och lite honung. Ägg bidrar med protein, kokosmjölk och kokosolja med nyttiga fetter, kokosmjölet gör dem fiberrika och mättande, och chokladen gör dem såklart gudomligt goda!

De passar lika bra att avnjuta till gofika som till mellanmål eller som sötsak efter middagen!

IMG_0447 IMG_0444

Glutenfria kärleksmums

Ingredienser:

3 ägg

10 färska dadlar

1/2 dl smält kokosolja

1 dl krämig kokosmjölk

4 msk kakao

2 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop ägg, dadlar, kokosolja och kokosmjölk med en stavmixer. Blanda de torra ingredienser för dig och rör sedan ner i äggsmeten. Rör om ordentligt tills du har en rätt tjock smet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd brödform och kör sedan in i ugnen i cirka 20 minuter. Låt sedan kakan svalna helt innan du skär i den. 

Glasyr:

50 g smör

50 g choklad (85% kakao)

3 msk philadelphiaost

2 msk kakao

2 msk honung

2 msk kaffe

Smält smöret försiktigt (det ska inte koka) och rör sedan i choklad. Rör tills chokladen är helt smält och tillsätt sedan övriga ingredienser. Smeta på glasyren på den avsvalnade chokladkakan, garnera med kokosflingor och skär sedan i så stora rutor du önskar. Jag fick ihop 10 stycken!

IMG_0436 IMG_0435

 

TIPS TILL HELGEN!

Detta är perfekta godsaker att ta med ut på en långpromenad i skogen under helgen! Sätt dig på en stubbe eller en sten, njut av fåglarna som kvittrar och naturens lugna omgivning. Servera dina kärleksmums tillsammans med en kopp kaffe eller varm choklad från termos och bara var här och nu ♥

Hoppas att ni gillar dem!

 

Kram / Emma.

18 Kommentarer

  1. Snacka om att en blev fikasugen nu 🙂

  2. Mums!
    Så snart vi flyttat in i huset i sommar så skall jag BAKA så att det står härliga till! Efter att ha levt med en minimal frys i drygt två års tid skall jag minsann se till att utnyttja frysen i dess hela storlek plus de två frysboxarna till max 🙂

    • Åh så härligt för er att flytta till huset! Förstår att att du ser fram emot att baka så att det står härliga till 🙂 Skönt att få lite mer utrymme!

  3. GUD vad goda och saftiga de såg ut!!! Måste testa!

  4. Ser ju helt fantastiska ut! Måste baka dessa till imorgon kväll och bjuda mamma och syrran 😀

  5. Men alltså, WOW! Ser så goda ut 🙂

  6. Hej Emma! De ser jättegoda ut! Men jag har en fråga.. Har du nåt tips på vad man kan testa att byta ut äggen mot om man är allergisk?
    Kram Elin

  7. Har precis skjutsat in denna i ugnen nu! Ska överraska med denna imorn kväll, så undrar vad som är bäst med glasyren, att smeta den på kakan ikväll, eller låta den stå i kylen och ta på precis innan servering? Har ingen möjlighet att göra glasyren imorgon:/

    • Lite sent svar, men att smeta på glasyren på kakan kvällen innan gör den nog bara ännu mera saftig dagen efter, så ha på den så snart som möjligt du om du ska servera den ikväll 🙂 Hoppas den smakar! Kram

  8. Tror du det funkar med vanlig kokosmjölk? dom såg otroligt goda ut!!

  9. Jeanette Wallström

    Kan man frysa in dem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *