Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfria frukostfrallor med solroskärnor

Publicerad,

Hej ♥

Det här med vad jag vill äta till frukost går ju i perioder, och jag snöar ju lätt in som ni vet, hihi 🙂 Ibland är det gröt, ibland mugcakes, ibland kesokvarg med olika former av granola, medan det andra gånger är smoothies, olika typer smörgåsar eller scones.

Just nu är jag inne i en smörgås/ sconesperiod, och känner mig inte alls sugen på något annat än en saftig brödbit med gott pålägg i form av t.ex. ost och avokado, eller jordnötssmör och banan. Ägg och keso är ju inte heller fel 🙂

I måndags blev det därför brödbak för att fylla på frysen för veckan! Egentligen är det inte så mycket jobb med själva brödet, mer än att det behöver tid till att jäsa (men då kan du sysselsätta dig med något annat) 🙂 Testa gärna!

img_0510

IMG_0504

 

Ingredienser:

  • 5 dl (ris)mjölk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk kokossocker
  • 50 gram jäst
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 dl rismjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 dl psylliumhusk

Rör ut jästen med mjölk, rapsolja och kokossocker. Tillsätt sedan salt, solroskärnor, mjöl och psylliumhusk. Konsistensen blir  först en lös smet som sedan sväller och blir klibbig medan du kör degblandaren eller vispar i några minuter. Låt degen svälla en stund och ta sedan lite olja på dina händer när du rullar degen till runda bollar och lägger på en plåt (jag fick 15 bollar). Lägg över en bakduk och låt dem jäsa i 90 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda sedan tekakorna i 18-20 minuter (tills de får lite färg). Låt svalna och servera med ditt favoritpålägg!

 

IMG_0512

 

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

10 Kommentarer

  1. Man kan frysa dom också som vanligt bröd?

  2. Hej fina Emma! Först av allt, tack för en helt underbar blogg!! Är inne dagligen och blir aldrig besviken, fantastiska recept och så fina, peppande inlägg som gör susen för mig som precis har börjat inse hur stor del min självkänsla har för mitt välbefinnande. Så tack:)

    Nu till min fråga, gjorde din frukostbägare med blåbärstofukräm igår, helt vansinnigt god men det blev en hel del tofu över så undrar hur hållbarheten är? Stod inget på förpackningen. Finns det något annat gott man kan använda den till? Kram!

    • Åh, vad du är söt! Tack snälla 🙂 Det värmer verkligen för mig att höra! Vad kul att du gillade frukostbägaren 🙂 Hållbarheten brukar vara några dagar så när jag väl öppnat en burk äter jag tufukräm flera dagar i rad till frukost, eller som mellanmål 🙂 Kram

  3. Hej!
    Underbar blogg! Ser jätte goda ut!
    Jag undrar om man kan byta ut rismjölet mot mandelmjöl eller kokosmjöl?

    • Tack, vad glad jag blir! Absolut, men testa dig fram och se hur mycket mjöl du behöver då de suger olika mycket vätska 🙂

  4. Hej! Har bakat ditt kokosbröd (tror det hette så? en massa ägg i iaf! 🙂 ). Det var heelt gudomligt, gjorde dubbel sats så blev den fullstor och jättegod att rosta!
    Vill nu baka detta brödet imorgon, har allt förrutom rismjöl och psylliumhusk. Tror du rismjölen kan bytas ut mot någon annan mjöl? Har majsmjöl bl.a…
    Psylliumhusk, kan det kanske bytas ut mot ströbröd eller chiafrön? Ska man ta lika mycket?
    KRAM! 😀

    • Hej! Vad roligt att du gillade kokosbrödet 🙂 Det är en favorit hos mig också! Angående det här brödet kan du byta mjölet mot något annat, men testa dig fram till rätt konsitstens då olika mjölsorter suger olika vätska. Psylliumhusk kan bytas mot vanlig fiberhusk, men du bör nog ta en mindre del av det 🙂 Kram

  5. Hej Emma och tack för din härliga bloog med alla goda recept! 🙂
    Hade tänkt testa ditt recept på bovetefrallor men tänkte höra om du tror att jag kan byta ut jästen mot bikarbonat eller bakpulver? Min mage är känslig mot just jäst men skulle gärna vilja testa ditt recept ändå.
    God fortsättning på nya året, kram Anna.

    • Hej Anna! Vad roligt att du gillar mina recept 🙂 Frallorna borde gå att göra med bikarbonat eller bakpulver istället för jäst. Om du tester får du gärna meddela resultatet 🙂 God fortsättning till dig med! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *