Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfri pepparkakstryffel

Publicerad,

img_8337

Hej mina solstrålar ♥

Hoppas att ni mår toppen och njuter av en härlig torsdag!

Jag sitter i skrivande stund framför datorn och kämpar på med mina sista arbetstimmar innan jag går på en veckas julledighet i eftermiddag. Det är så efterlängtat och ska bli så otroligt skönt!

Jag har fixat lite tidsinställda inlägg här på bloggen som kommer blandas upp med något ”live-inlägg” under veckan som kommer. Jag tar lite blogg-semester med färre inlägg nu under jul och nyår, och är sedan tillbaka som vanligt igen när 2017 är här! Blir bra för mig att samla ihop lite ny energi då inspirationen och motivationen inte varit på topp de senaste veckorna!

Såhär dan före dan före dopparedan vill jag passa på att ge er ett sista tips på ett enkelt hemgjort julgodis, nämligen glutenfria pepparkakstryfflar!

Åh, de blev såå otroligt goda! Eftersom jag använde mig av 85% choklad blev de heller inte så söta, vilket passar mig perfekt i smaken! Vill du ha en sötare variant rekommenderar jag dig att använda en ljusare choklad!

img_8333img_8332

Glutenfri pepparkakstryffel

Ingredienser:

25 g smör

200 g mörk choklad

1 1/2 dl vispgrädde

1 msk glögg

1/2 tsk pepparkakskryddor

Pepparkakor

Skär smöret i små kuber och låt det bli rumstempererat. Hacka chokladen i små bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och häll över chokladen. Rör ihop tills det blir en smet, tillsätt glöggen, pepparkakskryddorna och vänd i smöret. Häll upp i en form och låt stelna i kylskåp. Mortla pepparkakor till smulor. Forma kulor av tryffelsmeten och rulla dem i pepparkakssmulorna.

Klicka här för recept på glutenfria pepparkakor!

(Receptinspirationen kommer härifrån)

img_8317 img_8336

Mums, dessa tryfflar kommer gå åt fort på morgondagens Uppesittarkväll gissar jag… hehe!

 

Nu ska jag beta av det sista i mailen och sedan stänga ner datorn för dagen!

Ta hand om er och ha en fin torsdag 

 

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Men hallååååå så goda de ser ut!!!

  2. Borde man kunna ta typ havregrädde istället?

  3. Över vattenbad eller direkt i kastrull?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *