Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfri och vegetarisk pizza med chévre, fikon och valnötter

Publicerad,

 

Kära ni ♥

 

Den här pizzan måste ni testa!

 

IMG_3247

 

Tyvärr jag kan inte ta på mig äran för receptet till den här godbiten, men jag känner ändå att jag vill dela den med er. Receptet till botten kommer härifrån <– (klick), och receptet till fyllningen hittade jag här <– (klick).

 

IMG_3245

 

Botten (2, pizzor á personer):

  • 5 g jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 25 g rismjöl
  • 10 g majsmjöl
  • 45 g bovetemjöl
  • 30 g maizena
  • 1/2 tsk salt
  • 8 g fiberhusk
  • Majsmjöl till utbakning

Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.  Kavla ut till 2 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.

Fyllning (2 pizzor):

  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kronärtskocksbottnar
  • 1/4 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 fikon, skivade och färska
  • 100 g chévre
  • 1 näve valnötter
  • Honung
  • Svartpeppar
  • Ruccola

Sätt ugnen på 225 grader. Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa löken, kronärtskocksbottnar, salt och olivolja till en kräm. Bred över krämen på pizzorna och strö över parmesan, fikonskivor, bitar av chèvren och valnötterna. Grädda ca 15 min. Ta ut, ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med ruccola och servera direkt.

 

PS. För att kunna göra det här receptet var jag tvungen att åka och köpa mig en matvåg. Det är ofta det står i gram i bakrecept, vilket är otroligt frustrerande. Känns som om det tar evigheter att stå och väga allt. Ska försöka omvandla måtten vid nästa pizzabak och uppdatera det här receptet så att det blir enklare för er. DS.

 

IMG_3242

 

Det får bli mitt fredagstips till er!

 

Kram / Emma.

10 Kommentarer

  1. Anledningen till att det står gram i recept är för att man ska hälla upp mjöl och inte packa det i ett mått. Det blir mer luftigt då och brödet blir bättre 🙂

  2. Den här ska jag testa ikväll. Jag köpte en enkel digital våg o det e superenkelt. Sätt bara bunken på vågen o nollställ mellan varje ny ingrediens. Bunken behöver aldrig plockas av! Hoppas du har en härlig helg i Idre!

    • Hoppas att pizzan blev god! Och smidigt när du kan nollställa den för varje ingrediens, det borde funka på min med! Får göra det nästa gång 🙂

  3. Hei Emma! Jeg er en jente fra Norge, og lurer på om du ikke skal ha noen ”treningsweekend” i Norge i kommende fremtid? Hadde vært så kult å ha en trening/velvære weekend med deg! 🙂
    Du er inspirerende!

    • Vad roligt att du vill att jag ska komma till Norge! Det är inget jag tänkt på inom närmsta tiden, men vi får se, i framtiden kanske 😀

  4. Wow vilken härlig pizza! Den vill jag testa 🙂

  5. Det där receptet har jag testat ett par gånger men det blev alldeles för blött. Jag hade svårt att hantera degen och lyckades inte alls få den så tunn som du.Tyckte du att mängden mjöl räckte? Vad hade du för jäst?

    • Jag tyckte att min botten blev jättebra! Kanske ska du tillsätta lite mer mjöl? Hade vanlig jäst som jag smulade sönder 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *