Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfri laxpaj med spenat och fetaost

Publicerad,

Hej vänner ♥

Paj är så himla gott och enkelt! Det är en perfekt måltid som passar utmärkt till att liva upp en vanlig middag mitt i veckan. Vardagslyx ni vet! Egentligen är det inte så mycket jobb heller, mer än att det tar tid för den att bli klar i ugnen 🙂 Med planering funkar det fint och dessutom smakar det himla gott med paj i matlåda!

Igår åt vi laxpaj med spenat och fetaost här hemma. Den blev jättegod och de andra två portionerna som blev över äter vi till lunch idag, smarrrrigt!

IMG_1281

 

Ingredienser (4 personer)

Botten:

  • 1 ägg
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 dl teffmjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i ca 15 minuter och gör under tiden fyllningen.

Fyllning:

  • 400 gram lax
  • 200 gram spenat
  • 1 gul lök
  • Östsalt och svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 gram fetaost

Hacka laxen i bitar och stek i en fettad panna. Tillsätt hackad lök och spenat. Krydda med salt och peppar. Häll över laxblandningen på pajen, strö över fetaost och vispa sedan ihop ägg, mjölk, dill och dijonsenap och häll över pajskalet. Grädda pajen i 200 grader i 40-45 minuter.

 

IMG_1290

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Hej Emma!

    Jag kanske ska bo en natt på frykenstrands gästgiveri i sommar. Ver du om det är värt att lägga pengar på? 🙂 kram

  2. Låter gott! Ska testa den utan lax 🙂
    Gjorde en grym spenatpaj med teffmjöl för ett tag sen, såå gott!
    Recept i min blogg om du vill testa Emma 🙂

  3. Hej Emma, pajen ser supersmarrig ut, ska definitivt prova! En fråga angående teffmjöl, vad kan man mer göra med det mjölet? Går det att använda på samma sätt som vetemjöl?

    Tack för en jättefin blogg förresten! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *