Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Gluten- mejeri och nötfria chokladkokosbollar

Publicerad,

 

IMG_5623

 

Hej vänner ♥

C H O K L A D K O K O S B O L L A R !

Hur låter det?

Som det perfekta fredagsgodiset? Perfekta fikatillbehöret? Perfekta baket med barnen? Perfekta mellanmålet? Perfekta efter-träningsmålet?

Ja, jag anser att dessa bollar kan vara bra till mycket! De blev hur goda som helst, innehåller massa nyttigheter, mättar gott och ger bra energi! Dessutom funkar de för alla som inte tål gluten, mjölk eller nötter!

Hur bra? 😀

 

IMG_5617

 

Ingredienser (8 stora bollar):

1 dl kokosflingor

3 dl havregryn (från glutenfria hyllan vid celiaki)

10 färska dadlar

1,5 dl vispad kokosgrädde

0,5 dl vatten

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

Mixa dadlar med kokosflingor och havregryn i en matberedare. Tillsätt sedan kokosgrädde, vatten, kakao och vaniljpulver och mixa tills det blir en kladdig deg. Rulla i riven kokos!

Ät och njut!

Om det mot förmodan skulle bli något kvar – förvara i kylskåp eller frys!

 

IMG_5616

 

Trevlig helg på er finisar ♥

Hoppas ni får njuta av härliga sovmorgnar, långa frukostar, sköna träningspass, solsken, goda middagar och ett leende på läpparna!

 

Stor kram / Emma.

31 Kommentarer

  1. Men hallå vad mumsigt 🙂
    Blir inget bak för mig då det är dubbelpass på jobb, men en ledig dag så 😉
    Lova du mumsar ett par åt mig oxå Emma 🙂

    Trevlig helg!

  2. Tack för det receptet, låter väldigt gott så det ska jag testa.

    Önskar dig en suverän fredag!

    You Rock!!!

  3. Jag är själv helt kär i alla möjliga typer av chokladbollar! Perfekt att äta på jobbet eller hemma när suget sätter in!

  4. Vilket bra recept! Är nöt och mjölkallergisk så de var perfekta, måste testa! Hoppas du med får en skön helg 🙂

  5. Åh tack för att du delar med dig av det här receptet 🙂 Chokladbollarna ligger i kylen nu o gottar sig, ska äta det ikväll! Testade lite av smeten, hur gott??! Perfekt då min pojkvän är gluten allergisk 🙂 Trevlig helg!

  6. Ser jättegoda ut! 🙂

    Åt nyss brunch med mamma och pappa på Clarion i Skanstull här i Stockholm, och my god vad mycket de hade! Riktigt gott allting, speciellt äggröran var top notch! Och våfflorna med grädde och nutella… Mmmh, så mycket träning och så längesen jag åt onyttigt, är liksom aldrig ens sugen på det, så det var riktigt gott idag! Ett HETT tips inför nästa gång du kommer hit 🙂

    En till grej, såg nu att det står ”älska DIG själva” och inte ”sig själva” i din beskrivning till höger här på bloggen. Tänkte bara säga till om du inte har sett det så du kan fixa det om du vill haha 😀 kramis

    • Åh, tack för tipset! Lät ju som en helt underbar start på dagen, så mycket mumsigt 😀 Och tack för upplysningen, får se till att rätta till det, hehe 🙂 kram

  7. Jag gjorde dem i går och OMG vad goda de var. Bästa nyttiga chokladbollarna hittills. Jag vispade vanlig ekologisk kokosmjölk lite( hade inte kokosgrädde) och det blev supergott ändå.
    Tack för all inspiration du ger mig. Jag älskar din blogg
    Mvh Linda

  8. Åh men jösses! De här var ju fantastiska! Finns ju från och med nu ingen anledning att äta vanliga chokladbollar. Jag hoppade över vattnet och använde starkt kaffe istället, det kan rekommenderas! 🙂

  9. Åh dessa ser super goda ut, ska provas i helgen! En fråga om dadlar, ofta är det färska eller torkade med i recepten, men hur skulle det funka med dadelsirap tror du? Hitta det i affären och tänkte att det borde väl va smidigare att ha i istället för att blötlägga och mixa dadlar?

    • Hm, dadelsirap borde funka, men då får du kanske justera mängden av de andra ingredienserna också gissar jag så att konsistensen blir rätt. Sirap är ju mer rinnande än vad dadlarna är 🙂

  10. De va faktiskt väldigt goda. Körde på kokosmjölk istället då de inte fanns grädde. Men de blev riktigt kladdiga så blev inte runda direkt. Ställde in dem i frysen en stund o dehär blir mitt lördagsgodis + plus en god smoothie!

  11. åh va gott! måste prova NU! skickar med inköpslista med sambon som i denna stund är påväg till affären. en kvinnas chokladsug är inte att leka med! 🙂

  12. Gjorde dessa ikväll, fast en mindre sats och med mindre del dadlar och vaniljpulver, samt la till lite kaffe istället för vatten. De var godare än alla andra vanliga chokladbollar jag har ätit när jag var mindre. Underbart recept Emma! 😀

    • Åh vad roligt att du gillade dem! Jag brukar också lägga till kaffe och det blir ju sååå gott 😀 Tack för din kommentar! Kram

  13. Hur många dl kokos ska det vara? Jag ser ingen siffra 🙂

  14. Hittar man kokosgrädde i vanlig mataffär? Är det konserv eller i tetra? Ska testa att göra dessa. Ser riktigt goda ut.

    • emmabarremyr

      Ja kokosgrädde ska finnas i vanliga butiker, det funkar också med santa marias ”extra krämiga” kokosmjölk i tetra om du inte skulle hitta kokosgärdde 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *