Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Frukostfavoriten just nu!

Publicerad,

IMG_8969

 

God morgon vänner ♥

Som vanligt så har jag snöat in på en frukost som numera intas i stort sett varje dag! Det är roligt att se hur det har förändras under året som gått, och hur en gammal favorit helt plötligt kan byts ut till en ny.

I vintras åt jag nästan inget annat än smörgås till frukost. Smörgås med avokado, ägg eller ost, och jag hade svårt att tänka mig att jag någonsin skulle vilja äta något annat.

Men så helt plötsligt gjorde jag ugnsbakad gröt en morgon och ganska snabbt glömdes smörgåsarna bort. I  m å n a d e r  lagade jag varje morgon ugnsbakad gröt i olika former och kunde då inte tänka mig något annat än just den ugnsbakad gröten till frukost.

Under sommaren har jag gått över till att äta mugcake. Favoriten just nu är en simpel banan- och jordnötsmagcake som toppas med massa riven kokos. Den ska svalna efter att ha varit i micron och sen delar jag den i mindre bitar och äter den med händerna tillsammans med en kopp kaffe och inget mer. Så vill jag ha det just nu, och jag kan inte tänka mig något godare än just den här mugcaken.

Vi får se hur länge det håller i sig den här gången!

 

IMG_8968

 

Ingredienser:

  • 1 mogen mosad banan
  • 1 rejäl msk jordnötssmör
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kokosflingor

Blanda ihop alla ingredienser utom kokos. Smörj en microsäker portionsform med kokosolja och häll upp smeten. Toppa med kokos och stoppa sedan in i micron på full effekt i 3-4 minuter beroende på hur effektiv din micro är. Kakan ska vara fast i formen!

Låt svalna, ät och NJUUUT!

 

Denna goda mugcake är perfekt att ta med som ”frukost-on-the-go” och funkar även utmärkt som mellanmål under dagen!

 

IMG_8973

 

Några andra frukostfavoriter:

 

Hur fungerar ni? Äter ni alltid samma frukost eller varierar ni?

 

Kram / Emma.

12 Kommentarer

  1. Hej Emma! Tack för en sådan fin och välskriven blogg!! Kikar in varje dag och inspireras av dig och din approach till hälsa! Keep up the good work! / Louise

  2. Men JA, exakt sån är jag med! Jag åt stekt ägg och kiwi i veckor men helt plötsligt var det stopp. Nu är det 1 dl kokosgrädde med 1 msk rå kakao i, chokladkräm alltså i vilken jag skivar en banan, öser på kanel och toppar med kokoschips. Och en kopp varm hemkokt buljong och en probiotikakapsel för min IBS. Alltså mm, det är som att äta efterrätt varje morgon och jag längtar varje kväll! 🙂 Hur nu frukost kan betyda så mycket haha… Antagligen är det hela grejen, jag har internetfri tid och ser till att ha 30 min för frukost och en bra bok innan dagen drar igång! Kram!!

  3. Fram tills sommaren började varierade jag men nu kör jag på kefir toppat med müsli, sylt och keso. Blir sååå sugen på mjölkprodukter när det är varmt, vilket jag aldrig annars blir.

  4. Jag hamnar också i perioder då jag alltid kör samma frukostfavorit. Just nu är det havregrynsgröt med jordnötssmör och nyplockade blåbär + fröknäcke med avokado, kokt ägg och örtsalt.
    Jag har faktiskt fortfarande inte provat på mugcake, men känner att jag måste ge den här ett försök!! 🙂

  5. Typ samma standardfrukost, men på helgen blir det scones eller bröd från bageriet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *