Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Flygande Jacob

Publicerad,

img_7510_3

Hej vänner ♥

I söndags stod Flygande Jacob på middagsbordet här hemma – en riktigt smarrig söndagsmiddag vill jag lova!

Jag har faktiskt aldrig tidigare gjort flygande jacob, men är glad att jag äntligen fick tummen ur – så himla gott ju! Jag älskar banan i mat och är väldigt förtjust i kombinationen banan, kyckling, jordnötter och chili – så det var en rätt som föll mig helt i smaken!

Enkelt, festlig och så himla gott!

img_7496_3img_7499

Istället för chilisås som det brukar vara i flygande jacob tog jag ketchup med balsamvinäger och chili. Den är jättegod och gav en härlig hetta till gratängen.

img_7508_3 img_7515_3

Ingredienser (4-5 personer):

  • 500 g strimlad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 1 banan
  • 1 dl chilisås
  • 3 dl matgrädde
  • 1 dl salta jordnötter
  • Salt och peppar
  • Ris/ hirs/ quinoa

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i strimlor och bryn den i smör eller olja i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg i en smord ugnssäker form. Stek sedan baconet, skala och skiva bananen och lägg dem på kycklingen. Rör ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar, och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter och fixa under tiden tillbehören. Avsluta med att strö jordnötterna över kycklingen och servera!

Vi serverade med kokt hirs och ett gäng krispiga grönsaker!

img_7517_3

 

Kan varmt rekommendera den här ljuvliga kycklingratängen till helgens middagar då den är både enkel att göra, men samtidigt ger en festlig känsla!

 

Fler goda recept med kyckling:

>> Kycklingsoppa med tomat, kokos och curry

>> Kyckling cordon bleu med sötpotatispuré

>> Kycklingpaj med saffran

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. åh denna klassiker alltså! tusan så gott <3

  2. Men så gott!
    Den får jag testa med quorn istället för kyckling 🙂

  3. Oh, den var länge sedan! Älskar den mamma gör 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *