Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Publicerad,
Hej vänner 
Det har varit en lång dag här på jobbet, men nu är äntligen kvällen här och det är snart tillåtelse att gå och lägga sig. Hehe. Kvällstrött som jag är har jag redan längtat efter sängen en stund. Finns ingen gång som sängen är så skön som den är när man kryper ner på kvällen 😀
I matlådan idag hade jag rester från gårdagens middag som var en himla god fisk och skaldjursgryta med saffran som serverades tillsammans med quinoa och en underbar sallad gjord på krispsallat, tomater, gurka, paprika, oliver och granatäpple.
Ingredienser (6 personer):
500 g torsk
200 g skalade räkor
2 dl vispgrädde
2 dl cremé fraiche
1 paket saffran
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 paket krossade tomater
1-2 tsk sambal oelek
1,5 msk tomatpuré
1 fiskbuljong
Salt och peppar
Hacka och stek lök och pressad vitlök i smör. Häll i saffran och låt löken bli mjuk. Häll på krossade tomater, grädde, cremé fraiche, tomatpuré, sambal oelek och ett par dl vatten. Smula i en fiskbuljong, salta och peppra efter smak. Skär fisken i bitar och lägg ner den i grytan. Låt den sjuda i ca 10 minuter och lägg sedan i de skalade räkorna. Låt det bli varmt och servera sedan med quinoa och en sallad. Underbart gott!
Jag älskar saffran i mat och spreciellt till olika fiskrätter – har ni provat?
Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *