Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Ett kärt återseende med avokadon

Publicerad,

God morgon ♥

Igår hade jag ett kärt återseende med avokadon till frukost!

Och vilken dröm att ÄNTLIGEN få äta riskakor med avokado och ost igen hörrni! Det är en av mina stora favoriter och något jag saknat himla mycket under elimineringsfasen!

Avokado är ju ett livsmedel med hög FODMAP, vilket innebär att det är ett rött livsmedel som ska uteslutas helt under elimineringsfasen. De senaste veckorna har jag lagt till orangea, begränsade livsmedel (som ofta kan intas i begränsad mängd utan symtom), vilket har funkat bra. Den här veckan har jag börjat testa lite olika röda livsmedel. Både mango och sötpotatis funkade fint häromdagen, men avokadon var nog tyvärr ingen höjdare för mig. Avokado innehåller ju sorbitol som är en sockeralkohol, och efter att ha gått igenom FODMAP-behandlingen har jag insett att sockeralkoholer är det jag är mest känslig mot och nästan alltid får symtom av.

Det är tråkigt såklart, men det innebär ju inte att jag aldrig mer kan äta avokado, men jag VET att jag kan bli dålig av det och då kan jag göra ett val – vill jag äta det eller inte? Det känns skönt att veta 🙂

Jag njöt verkligen av frukosten igår! Till de goda krispiga riskakorna mixade jag även ihop en ägglatte! Det var väldigt länge sen jag drack det, så med andra ord blev det två kära återseenden 🙂

Recept på ägglatte hittar du här!

 

IMG_7329 IMG_7332

 

 

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Hej Emma!
    Jag är lite nyfiken på vilka symptom du haft när du valt att äta foodmap. Vad menas med elimineringsfasen?
    Har du redan skrivit ett inlägg om foodmap mer ingående eller kan du skriva ett?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *