Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

En matdag under elimineringsfasen (FODMAP)

Publicerad,

 

FRÅGA:

Hej! Jag håller också på med FODMAP och jag tycker att det vore kul att se hur du äter en vanlig dag, nu under elimineringen?

 

SVAR:

Hej fina du!

Självklart ska jag dela med mig av det. Ni är så många som hör av er och berättar att ni också äter enligt FODMAP och jag måste bara tala om för er hur grymma ni är som kämpar med detta. Det är verkligen inte lätt, speciellt inte under elimineringsfasen och jag har full förståelse för att en tappar lite inspiration. Jag själv upplever att jag äter ganska enformigt nu (mot vad jag brukar göra), speciellt till frukost och mellanmål då det inte finns så mycket alternativ att välja mellan, men det är ju så det är och jag får försöka njuta av det jag faktiskt KAN äta och inte tänka så mycket på det jag inte kan äta. Det får ni också göra 🙂

Sett till antar måltider om dagen äter jag fortfarande i stort sett som vanligt. Det är frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och ett kvällsmål varje dag!

Till frukost har jag de senaste veckorna ätit ugnsbakad hirsgröt, fröknäcke/ riskakor/ tunnbröd med kokta ägg och keso eller en chiabägare.

Till mellanmål blir det nästan uteslutande kokta ägg, chiapudding (gjord på kokosmjölk) med lite bär/ frukt, riskakor med smör/ost eller jordnötssmör/ banan beroende på om jag ätit banan till frukost eller inte. En stor utmaning för mig har varit att bara äta två frukter om dagen, vilket är maxgränsen under elimineringsfasen, och där måste jag tänka till eftersom jag säkert kan ät det tredubbla i vanliga fall. Jag som älskar frukt och bär!

Till lunch och middag lagar jag vanlig mat. I vanliga fall brukar jag ofta äta frukostmat till lunch, men eftersom frukosten känns så tråkig för tillfället är det godare med lagad mat och grönsaker till. Visst att hirsgröt är gott, men inte SÅ gott tyvärr! Och här har jag testat mycket nytt de senaste veckorna och insett att det finns mycket goda lunch- och middagsalternativ som både smakar gott och ger en glad mage!

Klicka här för att komma till FODMAP-anpassade lunch- och middagstips!

 

IMG_5980IMG_5915IMG_5895IMG_5839IMG_6058

 

Skulle vara jätteintressant att höra hur/ vad ni andra som äter enligt FODMAP äter till frukost/ mellanmål/ lunch/ middag?

Hur ser en vanlig dag ut för er?

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. Förstår att det är svårt att ändra om kosten, känner likadant! Har gjort en helt annan koständring dock då jag nyligen blivit vegan, men det är ju samma problem att hitta nya recept att ersätta gamla favoriter med! Speciell mellis/kvällis har varit svårt då jag ätit mycket mugcakes innan, men det funkar tyvärr inte längre när jag inte äter ägg så det blir ofta smoothie eller chiapudding istället 🙂 Gott det med!

  2. Linnéa Dahlin

    Hej Emma!
    Funderar på att börja med fodmap då min mage är upp och ned!!! Jag undrar hur länge man hålls rpå med elemeneringsfasen? 🙂 och känner du någon skillnad redan nu?

    Kram

  3. Till frukost blir det oftast chiapudding med hirs smaksatt med jordnötssmör och ett stekt ägg eller glutenfritt bröd m ägg/kalkon och keso. Till lunch föredrar jag kyckling eller fisk, så då blir det kanske nån godkänd gryta med det och ris/glutenfri pasta eller en quinoasallad. Till middag äter jag antingen något liknande lunchen, men jag har nu börjat föredra en lättare middag, som t ex halloumi- eller äggsallad. Jag brukar spara min ”fruktranson” till mellanmålen, så oftast blir det en apelsin på förmiddagen och på eftermiddagen kanske det blir en banan och en liten nötmix med valnötter och paranötter. Ungefär så ser en vanlig dag ut 🙂

  4. Gick all in bland dina recept:)Sitter och äter bullar med ris- och durramjöl i detta nu:)I matlåda tills imorgon ligger nöt- och linsbollar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *