Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Ekologiskt glutenfritt bröd

Publicerad,

IMG_0544

 

Hej ♥

Att baka eget bröd kan vara extremt avancerat, men också väldigt lätt!

Jag gillar dock att göra bröd av det senare påståendet. Det ska vara lätt och smidigt! Allra bäst är de bröden som bara är att slänga ihop utan att behöva jäsas innan. Som t.ex. min nötlimpa. Då är det bara tiden i ugnen som kan dröja lite, men eftersom brödet sköter sig själv så är det helt okej kan jag tycka!

Hembakat bröd är alla gånger mycket godare än köpt bröd, men ofta är tiden knapp och att baka kanske prioriteras bort av många! Därför kan jag tycka att de färdiga brödmixerna som börjar komma är helt fantastiska! Hur underbart är det inte att kunna njuta av ett hembakat, färskt bröd utan att behöva lägga flera timmar på att baka?!

UNDERBART!!!!

För ett par veckor sedan fann jag en ekologisk glutenfri brödmix på Ica, och gissa om jag tog glädjeskutt av lycka? De glutenfria alternativen på bröd är inte de bästa (innehållsförteckningen består enbart av massa E-ämnen), och därför blir jag så otroligt glad när det börjar dyka upp bra, ekologiska alternativ i butikerna! Den här varianten var bara att blanda ihop med 6dl yoghurt, hälla upp i en form och skjutsa in i ugnen i 60 minuter. Sen var det klart!

Att brödet dessutom var ljuvligt gott gjorde ju såklart det hela ännu bättre!

 

IMG_0540 IMG_0526 IMG_0527 IMG_0533 IMG_0538 IMG_0542

 

Ett tips inför jul är alltså att baka med färdiga brödmixer om du inte har tiden att stå och mäta upp själv, vänta på jäsning mm. Brödet ovan rekommenderar jag varmt till alla som väljer glutenfri kost, men såklart kan den ätas av alla er andra också!

 

Läs också!

Bakstuga med färdiga brödmixer

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Vad bra med ekologiska mixer! Funkar brödet även om man undviker fodmaps?

    • Inte om du undviker helt och hållet, men för mig har det funka bra då jag inte är så känslig mot mandel, hasselnötter, bovete och aprikoser 🙂

  2. Såg supergott ut! Skulle du säga att mixerna faktiskt smakar lika bra som då gör dendär ”traditionella” bakningen? Isåfall är det ju fett värt 😀

  3. Den såg ju väldigt smarrig ut! Om du gillar att baka enkla, glutenfria bröd utan jäst kan jag varmt rekommendera den här morotslimpan som finns på min blogg http://www.miosagoland.wordpress.com 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *