Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Dux Dine – restaurangtips i Christchurch

Publicerad,

Hej vänner ♥

Något som jag älskar riktigt mycket är att äta på restauranger med fokus på hälsa och nytänkande. Jag blir så glad när jag ser att medvetenheten kring vår hälsa, djurs välmående och naturen är viktigt för restaurangen, och att de tänker långsiktigt. När vi var i Christchurch förra veckan letade Pelle upp en restaurang på TripAdvisor som han visste skulle göra mig sådär glad.

Vi hamnade på Dux Dine den kvällen!

Dux Dine har fått mycket bra recensioner på TripAdvisor och ligger bland topp 10 bästa restauranger i Christchurch. Deras fokus ligger på vegetarisk mat, men det finns även några rätter med fisk och skaldjur. Råvarorna som de använder kommer från lokala odlare, fisken är av högsta kvalitet och fångas ute på synöns östkust och många av grönsakerna och frukterna odlar de själva i sin ekologiska trädgård. Rätterna återspeglar säsongmässig tillgänglighet på råvarorna och hela idén är att de ska kunna ge sina kunder god och näringsrik mat!

Gissa om jag tokälskade den här restaurangen?

I menyn fanns dessutom många rätter som var märkta med ett G, vilket innebar att de var glutenfria. Jag hade sååå svårt att välja vad jag ville äta då det var så mycket som lockade (vill ni se menyn kan ni göra det här), men valde till slut en halloumisallad, med pumpa, quinoa, ruccola och en underbar chili- och ingefärsdressing!

Till efterrätt beställde vi in en alldeles ljuvlig ostbricka där halva sidan med kex och bröd var glutenfri (till mig) och resterande halva inte glutenfri. Vi delade jämt på ost och frukt och njöt länge av den goda maten!

IMG_2779 IMG_2786

Mmmmm ♥

Jag kan helt enkelt rekommendera den här restaurangen om ni ska till Christchurch någon gång! Det kan vara en av de bästa jag ätit på någonsin!

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. ooh vad lyxigt med ostbricka till efterrätt, det brukar inte finnas överallt. Gott gott 🙂

  2. Låter ju helt underbart! Synd att det inte ligger på ”besöksvänligt avstånd”, i alla fall inte just nu 😉
    Den där salladen och framför allt dressingen lät helt ljuvlig! Låt mig veta om du testar att göra en replika av den.
    Kram

    • Ja det tycker jag också! Hade gärna gått dit och ätit fler gånger! Ska testa salladen till helgen och försöka få till en sås som liknar den. Blir det bra kommer det såklart upp här 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *