Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

DURRABULLAR!

Publicerad,

God morgon ♥

Sara, en av mina föredetta PT-onlinekunder tipsade mig om att testa Risentas durrabullar! De lät ju supersmarriga, så jag var inte sen att slänga ihop en sats som sedan stod på spisen och jäste!

Durramjölet upptäckte jag första gången för ungefär ett år sedan när jag gjorde FODMAP-behandlingen. Durra var då ett av få sädeslag som var tillåtet att äta, vilket gjorde att jag ganska snabbt bekantade mig med det. Durra har låg FODMAP vilket gör det perfekt för oss som har IBS. Så alla mina IBS-vänner, här har ni ett bröd som är snällt mot magen!

Brödet var också enkelt att baka och tog inte alltför lång tid! Det är jäsningen som tar lite tid, men då pysslar jag med annat i köket! 

Och åh, vad jag älskar doften av nybakat sprida sig i huset! För att inte tala om den varma nybakade smörgåsen med smör och ost på som bara smälter i munnen till förmiddagskaffet!

Halleluja ♥

IMG_2882

 

Ingredienser:

  • 1/2 dl chiafrö + 1 dl kokande vatten
  • 5 dl durramjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • Garnering: sesamfrön, chiafrön, solroskärnor, pumpakärnor

Häll kokande vatten över chiafröna och låt svälla ca 10 minuter. Blanda under tiden alla torra ingredienser. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten, rapsolja och honung. Använd en elvisp och häll i vattnet i de torra ingredienserna tillsammans med chiafröna. Vispa ca 5 minuter. Låt degen jäsa ca 30 minuter. Häll ut degen på bakbord med lite durramjöl. Använd oljiga händer så att inte degen klibbar fast. Dela degen i två längder och sedan varje längd i ca 4 bitar. Forma till bullar och vänd sedan i frön. Lägg på smörpapper i en form med kanter. Låt jäst 30 minuter och grädda sedan i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Låt svalna innan servering.

 

IMG_2895

 

Fler recept med durramjöl:

 

Kram / Emma.

 

4 Kommentarer

  1. Men MUMS! När bakar vi dessa tillsammans? 🙂 Ser galet goda ut <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *