Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Crêpes med spenat- och ricottafyllning

Tjohoo ♥

Förra veckan gjorde jag crêpes med spenat- och ricottafyllning! Ricotta är inte laktosfritt, inte någon som jag har hittat iallafall. Vid tillfällen likt detta när jag vill äta något med laktos brukar jag därför ta Laktrase (enzymer som spjälkar mjölksockret vid laktosintollerans), så funkar det fint utan några symtom. Jag är ju laktosintollerant, så detta är ett måste varje gång jag äter något med laktos i. Det som är bra är ju att det faktiskt GÅR att äta icke laktosfria produkter, t.ex. när jag är ute och äter mat/ glass etc. Så funkar det ju inte riktigt med gluten, det MÅSTE uteslutas helt och äter jag det blir jag väldigt dålig!

Ska vi se till FODMAP så är inte laktos tillåtet där heller, så för att få detta recept FODMAP-anpassat behöver du alltså ta ett Laktrasepiller. Ville bara flika in med det ifall det uppstår lite frågetecken kring ricottan! Övriga ingredienser funkar dock fint för dig som äter enligt FODMAP!

Varsågoda, här får ni recept på mumsiga crêpes!

IMG_6273 IMG_6276

 

Ingredienser (2 stora eller 3 små portioner):

Sätt ugnen på 225 grader. Stek pannkakor och gör under tiden fyllningen. Smält smör i en panna och stek lite på spenaten. Krydda med salt, peppar och muskot efter smak. Vänd i ricottan och rör om. Fyll pannkakorna med spenatfyllningen och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över riven ost och kör in i ugnen i 10-15 minuter (tills osten får lite färg). Servera med en sallad!

 

IMG_6275

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *