Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Burgartallrik med saganaki

Publicerad,

Hej sötisar ♥

I tisdags hade jag lillasyster här på middag! 

Det bjöds på en FODMAP-anpassad burgar-talltik med saganaki 🙂

Jag är en ostälskare, och saganaki är en av de godaste ostarna jag vet! Den håller faktiskt samma klass som halloumin, och då förstår ni kanske hur god den är? Saganakin har en lite annorlunda konsistens och blir alldeles krämig på insidan och krispig på utsidan när den steks. Jag dreglar när jag tänker på det! Det är sååå gott! Dessutom innehåller den mindre än 0,5 gram kolhydrater per 100 gram, vilket innebär att den nästan inte innehåller några sockerarter alls, och därmed är laktosfri. Ett måste för den som äter enligt FODMAP.

Iallafall.

Jag fick tankarna på att testa att ha saganakin i en burgare, och jisses så gott det blev! 

Här kommer resultat i bildformat och recept på det 🙂

IMG_6245 IMG_6242

 

Ingredienser (4 personer):

  • 500 gram köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk majsströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • kokosolja till stekning
  • 300 gram saganaki (2 förpackningar)
  • 4 hamburgerbröd

Blanda ihop köttfärs, ägg, vatten, ströbröd, salt och peppar. Stek sedan 4 stora burgare i kokosolja. Avsluta med att dela osten så att du får fyra bitar. Stek enligt beskrivningen på förpackningen och servera sedan burgarna i bröd med osten på toppen och med en härlig sallad till!

Jag serverade med ris- och durrafrallor (klicka för recept). Bakade dubbelt recept för att få dem extra stora 🙂

Durramjöl finns att köpa här!

 

IMG_6244

 

Hoppas ni gillar!

GLÖM FÖR GUDS SKULL INTE ATT HANDLA HEM SAGANAKI OM NI INTE TESTAT 🙂

 

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Va gott de ser ut med den där osten, har inte testat den bara kört halloumi tidigare 🙂 Jag tänkte om du vet det här med laktos innehåll och elimineringen i fodmap. Om man köper en laktosfri mjölk, keso eller liknande och det står kolhydrater varav sockerarter 2 g (alltså mer än 1g som man får), är det okej då? För den är ju laktosfri…blev lite fundersam… 🙂

    • Det jag skrev i inlägget gäller mjuka ostar, så när det kommer till fil, keso och liknande behöver du inte bry dig om det. Står det att den är laktosfri då så är den det 🙂

  2. Det här såg ju inte lite gott ut, mums!

  3. Men var hittar man Sagnaki?! Har aldrig hört talas om den osten.

  4. Ser himlans gott ut! Jag är själv en riktig ostälskare, och tycker sagnaki är supergott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *