Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Blinier med créme fraiche, lax, löjrom och gräslök

Publicerad,

IMG_9242

I söndags gjorde jag blinier till middag. Jag la ut bilder på Instagram och stavade helt fel. Haha. Jag hade läst ”biliner” i receptet, men det heter ju BLINIER. Blev tack vare mina följare uppmärksammades jag om detta, så nu skriver jag rätt här iallafall.

Blinier är en form av plättar som görs på bovetemjöl och som äts med någon god topping, vanligtvis créme fraîche, löjrom och lök, så det var precis vad vi toppade våra blinier med, + lite rökt lax. Det blev himla gott! Vill man kan man såklart göra en vegetarisk variant och skippa fisken och romen.

Elsa fick smör på sina och varmrökt lax bredvid. Hon tryckte i sig hela portionen, så det gick hem även hos henne! 

Tips om ni vill äta något hyfsat lättlagat och gott i helgen! En finfin söndagsmiddag hos oss måste jag säga, som dessutom intogs i uterummet. Vi har värme där ute såklart, och det är så härligt att kunna sitta där ute trots att det är mitten av oktober nu. Det har verkligen gett oss ett extra rum! UNDERBART <3

Men åter till blinierna, scrolla för receptet!

IMG_9243

IMG_9245

Glutenfria blinier med crème fraîche, rökt lax, löjrom och gräslök

Ingredienser till 4 personer

4 dl mjölk
25 g jäst
2,5 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
2 äggulor
2 äggvitor
smör till stekning

Värm mjölken i en kastrull till 37°. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda om och vispa ner bovetemjöl, majsmjöl och salt. Lite i taget för att undvika klumpar. Du kan också sila ner mjölet för att få en fin smet. Vispa sist ner äggulorna och låt sedan jäsa under bakduk i 45-60 minuter. 

Vispa äggvitorna till ett hårt skum som du vänder ner i smeten. Klicka ner ”plättar” i en stekpannan eller plättlagg och låt steka  i smör några minuter på varje sida. 

Servera bilinerna med créme fraiche, kallrökt rökt lax, löjrom och gräslök. Ha gärna en sallad till också!

IMG_9247

IMG_9248

Det var det hela för nu! Ha en fin torsdag!

Puss / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *