Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Basilikabakad kyckling med kokos- och ananasris

Publicerad,

Hej ♥

Dagens enkla middag hade det där lilla extra, både i smak och konsistens! Ibland blir det bara sådär himlans gott :) Kokade ihop basilikabakad kyckling som serverades med ett kokos- och ananasris. Mumsmums!

Ingredienser (2 personer):
2 kycklingfiléer
100 gram fetaost
50 gram phiadelphiaost
Färsk basilika
2 dl fullkornsris
4 dl kokosmjölk
Hackad färsk ananas (funkar också bra med konserverad)

Tina kycklingen. Sätt ugnen på 225 grader. Stavmixa ihop fetaost, phiadelphiaost och basilika efter smak. Salta och peppra kycklingen och bred basilikatäcket över kycklingen. Kör in i ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Mät under tiden upp ris, kokosmjölk och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka i 15 minuter på medelhög värme. När det nästan är klart häller du i hackad ananas som får kokoa ihop med kokosriset.

Lyckligtvis blev det lite mat kvar som blev en låda till mig imorgon :D Vilken lycka!!!!

Har ni ätit något gott till middag idag?

Kram / Emma

14 Kommentarer

  1. Blev bjuden hos farmor och farfar, lax med kräftsås. Det var mums! Men måste testa ditt kokosris snart, Verkar spännande:-)

  2. Oj! Ser jättegott ut. Det där kommer jag nog att testa imorgon. God fortsättning på dig! 🙂

  3. Jag åt något speciellt till middag i går, nämligen din fisksoppa med smak av saffran. Högsta betyg av hela familjen Åkeson, kan jag hälsa! (Och då ska du veta att varken lillasyster eller pappa tycker om att krydda maten med saffran!)

  4. Mums mums!

  5. I dag kommer det som vanligt på fredagar bli färska räkor.
    På min blogg finns en bild på min supergoda lunch, hoppas det går lika bra 🙂
    http://kroppochkost.se/?p=924

  6. Precis testat att göra detta till middag, fantastiskt gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *