Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Banankaka med kanel och kardemumma

Publicerad,
Hej vänner 
 
Jag var i behov av ett bra mellanmål och var denna gången sugen på en banankaka med kanel och kardemumma. Resultatet blev bra så denna kaka kommer bakas fler gånger!
 
Kolisar från banan och havre och protein från kvarg och ägg. Perfekt som återhämtning efter träningen, en nyttigare variant av fika eller som ett mellanmål mitt i farten. För mig fick det bli det andra alternativet då det under långa jobbdagar (som det varit under helgen) är gott med lite fika på förmiddagen/ eftermiddagen! Att den dessutom mättar och är näringsrikt (och samtidigt god) är ett puls i kanten!
 
 
 
Ingredienser:
2 bananer (jag hade kravbananer och de är ganska små)
1/2 dl kvarg
2 msk äppelmos
1 ägg
1,5 dl havregryn
1 dl havremjöl (eller annat mjöl)
2 tsk kanel
2 krm kardemumma
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Stavmixa ihop banan, kvarg, sötning, ägg och kryddor. Blanda ihop havregyn, mjöl och bakpulver och häll över i det ”blöta”. Blanda ihop till en kladdig deg och häll över i en bakplåtspappersklädd brödform. Strö över kokoschips/ kokosflingor/ mandelflarn och grädda i mitten av ugnen i runt 30 min. Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp den i bitar.
 
 
Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. Molly igen!

    Hej Emma! Jag har lämnat spår efter mig här på blogge förut en gång och tänkte göra det igen eftersom jag tycker du är den mest kunniga och pålitligaste "tränings och hälso-människan" i världen! Du är bäst med andra ord!! Så ja därför riktar jag den här frågan till dig, och jag skulle bli SÅÅÅÅ tacksam om du tar upp det i ett inlägg och riktigt förklarar, för jag vill verkligen veta det rätta svaret från någon som vet!

    Jo ja undrar, hur viktigt är igentligen dom hära "vilodagarna" för oss? Behöver vi verkligen dom?

    För jag har såhär att jag tränar 6 ggr i veckan, vissa hyffsat hårda pass och vissa liiite lugnare pass. Men sen JÄMT på den där vilodagen får jag VÄRLDENS ångest över att jag inte tränar, och det slutar nästan alltid med att jag går ut påen löpturr eller kör något pass för att boosta min ångest.

    Jämt på vilodagarna känns det som om jag förstör alltihop och måste börjja om och resultaten kommer ta längre tid för att visas.

    Så nu en gång för alla, hur viktigt är vilodagarna och vad är dom bra för?! Och hur många behöver vi? är det bättre med 2-3 st än ingen? SNÄLLA EMMA SVARA!!!! Du räddar mitt liv om du gör det!!

    Och ännu en gång, tack tack tusen gånger om för vad du gör, du är bäst. Blir så glad av att komma in på din blogg, du kan få mig att le hela dagen! Puss och kram!

  2. Ser ljuvligt ut Emma!

  3. Tack för recept, provat ikväll och den var supergod!

  4. Vad gott det låter!

  5. Mathilda Gummesson

    Det ser jätte gott ut! Men kan man hoppa över äppelmosen eller blir det konstigt då? Kram

    Svar:
    Du kan söta med något annat, det funkar också 🙂
    Emma Barremyr
  6. Älskar din blogg, helt fantastisk.

    Bakade bananbrödet igår, och dog lite inombord av lycka. Så himla gott.

    Tack för fantastisk inspiration varje dag.

    Svar:
    Vad roligt att höra, gör mig glad 😀 Kram på dig och tack för att du kikar in!
    Emma Barremyr
  7. Som vanligt fina Emma – ett underbart recept! Tack – denna kaka var ljuvligt god!!

    Kram

    Svar:
    Ååh, vad roligt att du gillade den 😀 kram
    Emma Barremyr
  8. Hej Emma! Jag såg just det här inlägget, och när jag ser svinbra recept (ska testa det redan ikväll) brukar jag spara det som en flik i min arkiv-rad på chrome. Då är det bäst att spara direktlänken till inlägget, "permalinken" alltså. Men dina inlägg är inte klickbara :-O Alltså, om jag klickar på rumriken för att komma in på bara inlägget, så går det inte. Visste du det? Jag sparar via bloglovin så länge 🙂

    Svar:
    Det hade jag ingen aning om? Konstigt? Ett annat tips är att ta kort "på iphonen" om du har en sån. Då kan man spara massa bilder på recept i en mapp 🙂
    Emma Barremyr
  9. Bakade igår och det var supergott, bytte dock ut äpplemoset mot en tesked honung. 🙂 Jag undrar dock hur stor del av de vitaminer som finns i exempelvis bananen och honungen som förstörs då maten tillagas? Blir det "bara socker" kvar av bananen eller får man fortfarande i sig det nyttiga? Mineraler till exempel är ju mer värmetåliga än vitaminer!

    Svar:
    Ja är inte helt säker på svaret, men jag TROR att vitaminerna och mineralerna finns kvar till viss del (de förstörs ju lätt vid upphettning), men inte alla! Jag anser dock att det är nyttigare med t.ex. en frukt (då det även innehåller en del fibrer som mättar) än rent socker!
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *