Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Bakstuga med färdiga brödmixer!

Publicerad,

God morgon ♥

I måndags hade jag bakstuga här hemma för att fylla på frys och skafferi med lite smått och gott bröd inför veckans frukost och mellanmål!

En ny favorit hos mig är alla färdiga bakmixer som dykt upp den senaste tiden! Dessa gör att det blir himla smidigt och enkelt att baka sitt eget bröd utan att behöva köpa tusen olika ingredienser. I en färdig bakmix finns allt jag behöver och det går jättesnabbt att slänga ihop. Visst kan det vara kul att experimentera ibland och blanda ihop sitt eget, men är tiden knapp är en färdig påse mycket uppskattat!

Ofta behöver en tillsätta någon typ av vätska, olja och kanske lite salt eller andra kryddor till dessa bröd, i övrigt är de ju så gott som färdiga i påsen!

Jag har tidigare bakat ett proteinrikt paleobröd <– (klick) på paleomixen som jag starkt rekommenderar! Ett riktigt mättande och gott bröd med hög proteinhalt och med finfina fetter!

Crackermixen från Go Green gjorde jag fröknäcke av! En kunde välja att göra en raw variant och låta brödet stå i ugnen på 45 grader i tio timmar, men jag valde att ta den snabba vägen och satte ugnen på 175 grader för att få det klart på 45 minuter. Förutom 4 dl vatten tillsatte jag 1/2 dl olivolja och ett par nypor salt i smeten.

Resultatet blev två plåtar med krispiga och härliga fröknäckebröd och en gyllene stenålderslimpa (okej inte helt och hållet stenålders eftersom det innehöll keso, men nästan).

 

IMG_9326 IMG_9330 IMG_9335 IMG_9340IMG_9354IMG_9356IMG_9360IMG_9346

Ett litet provsmak av fröknäcket med chevreost och jordgubbsmarmelad! Det får tummen upp av mig kan jag meddela! 

Två smarriga bröd som funkar perfekt till frukost eller mellanmål med t.ex. avokado/ ägg och örtsalt på. Kan också ätas som tillbehör till middag eller lunch! Enkelt att ta med på språng och ger mycket fin näring!

 

Paleomixen finns till försäljning här!

Fröknäckemixen låg i senaste boxen från The Healthy Box!

 

 

Kram / Emma

3 Kommentarer

  1. Åhh så gott, dem måste jag testa!! Tack för tipset/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *