Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Bakad potatis med hälsosamma röror

Publicerad,

Hej ♥

Gårdagens middag här hemma bestod av något som vi inte ätit på länge – nämligen bakad potatis med två hälsosamma röror! Mumma 😀 Jag förstår inte varför vi inte ätit det på så länge när det är så himla gott? Den bakade potatisen hade liksom glömts bort, men är nu åter funnen!

Och visst känns det lite lyx såhär en söndag – eller varför inte en onsdag? Vardagslyx gillar vi, eller hur tjejer och killar? ♥

Det här är ju dessutom en väldigt enkel rätt som inte kräver mer än lite förberedelse. I ugnen sköter ju potatisen sig själv och under tiden hinner du med att pyssla med annat i hemmet, eller kanske gå en kvällspromenad innan middagen? Rörorna kan du förbereda och ställa in i kylen så länge!

IMG_9825

IMG_9822

IMG_9828

 

Ingredienser (2 personer):

  • 2 stora bakpotatisar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 500 gram oskalade räkor
  • 1 msk majonnäs
  • Färsk dill
  • 1 kycklingfilé
  • Curry
  • 1/2 äpple
  • 1/2 dl äppelmos
  • Salt och peppar

Stick några hål i potatisen med en potatissticka och baka den i ugnen i runt 60-90 minuter (tills de blir mjuka) i 225 grader. Skala räkorna och blanda ihop med 1 dl turkisk yoghurt, majonnäs, dill, salt och peppar. Hacka kycklingen i små bitar och stek den i smör i en panna. Krydda med curry, salt och peppar. Låt svalna och blanda sedan ihop med 1 dl turkisk yoghurt, hackat äpple och äppelmos. Smaka av med mer curry och ev. salt och peppar.

Servera rörorna tillsammans med den bakade potatisen och lite goda grönsaker!

 

IMG_9836

IMG_9819

 

Har ni tips på andra goda röror att fylla bakad potatis med? 

 

Kram / Emma

7 Kommentarer

  1. Tack för en fantastisk blogg!:) Alltid lika roligt att läsa det du skriver.
    Jag undrar lite hur du tänker angående räkor; det har ju varit väldigt mycket debatt det senaste angående WWFs rödlistning. Jag är inte speciellt insatt i detta själv då jag inte äter fisk, så ta det inte som någon kritik, jag är bara lite nyfiken på hur du tänker angående vilka fiskar du äter:)

  2. Bakad potatis är sååå gott 🙂
    Är jag lat (läs, upptagen med annat ;)) så kör jag smaksatt keso i min potatis.

    Har annars en favoritröra som består av keso, mosad fetaost, liten klick naturell philadelphiaost, soltorkade tomater, salt & svartpeppar 🙂

  3. Jag syftade på de redan smaksatta kesoburkarna som finns i butik…:)

  4. Min favorit är med vita bönor i tomatsås, precis som i England… Såå gott! Helst med ost också som får hänga med i ugnen de sista minutrarna!

  5. Åh, gott! 🙂 Favoriterna hos mig är bönröra med keso, pesto & persilja och tonfiskröra med hemgjord majo. Getoströra med honung & valnötter är också gott!

  6. Hej , snälla kan du svara på denna frågan .
    Vad är onyttigast , scones med dinkelmjöl ( inget socker ) med massa smör och ost på eller varma mackor i ugn med skinka, ost , ketchup och kryddor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *