Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Avokadopizza

Publicerad,

 

Annandagen!

Kanske är du trött på all tung julmat nu och vill ha något lite fräschare till middag ikväll? Jag själv älskar julmat, men brukar vara rätt så less på den vid det här laget. Det räcker liksom med ett par julbord varje år, sen klarar jag mig till nästa år igen!

Har du samma känsla som mig är mitt förslag att du gör en avokadopizza med en stor sallad till middag ikväll!

Det är både gott, mättande, fräscht och mysigt att krypa upp i soffan med ♥

Och soffmiddagar framför en film alltså! Det är ju så mycket jullov det bara kan bli, och kan vara ett av de mysigaste barndomsminnena jag har. Mamma brukade alltid göra varma smörgåsar med kantarellstunvning på och så fick vi sitta i soffan och äta om helgerna. Blir alldeles varm inombords när jag tänker på det och kan längta till den dagen jag får göra samma sak till Elsa!

Men nu ska jag inte sväva iväg – åter till pizzan som får bli dagens tips till er! Hoppas den smakar och att ni får en riktigt mysig annandag allihopa ♥

Avokadopizza

Ingredienser (2 personer)

2 dl ljummet vatten
150 g universalbakmix från Urtekram
1 tsk salt
50 g philadelphiaost
2 mogna avokados
125 g mozzarella
1 ägg
1 näve ruccola
1 nypa flingsalt
1/2 tsk chiliflakes
Crema di balsamico

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret och låt svalna lite.

Höj värmen i ugnen till 225 grader. Bred på philadelphiaosten, hyvla över mozzarellan och lägg på tunt skivad avokado. Knäck ägget mitt i pizzan och kör sedan in i ugnen i 7-10 minuter. Ta ut och strö över flingsalt, chiliflakes och ruccola. Avsluta med att ringla över trema di balsamico och servera sedan med en stor sallad.

Inspirationen till avokadopizza kommer från Ica.

 

 

Kram / Emma.

 

2 Kommentarer

  1. ​Hej!

    Letat utan resultat efter ett recept jag gjorde för flera år sedan, kan ha varit från dina recept. Typ av chokladbakelse med en gömma i mitten av kokosmjölk och kokos. Skalet var havregryn, kakao kvarg eller yoghurt, kanske bakpulver. Vet du vilket jag menar? Skulle bli mkt glad för svar!

    Mvh Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *