Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Äter Elsa glutenfritt?

Publicerad,

Jag får ofta frågan om Elsa äter glutenfritt bara för att jag gör det. Svaret är att både hon och Pelle äter mycket glutenfritt i och med att maten vi äter här hemma ofta är naturligt glutenfri, men varken Elsa eller Pelle äter en helt glutenfri kosthållning. Vi vill inte skapa några intoleranser i onödan så därför har vi varit noga med att hon ska ha fått i sig gluten ända sedan hon började äta mat, även om det säkerligen blivit i mindre mängd än i många andra familjer.

På förskolan äter Elsa precis som de andra barnen och får därför i sig både gluten och lök som jag ofta undviker i maten här hemma. Likaså om vi äter ute eller är på fik. Det är bra tänker jag och hon verkar inte reagera negativt på någon mat mer än att hon kan få ont i magen av vitlök (men det har hon alltid fått). Här hemma äter hon t.ex. alltid ”vanligt” bröd. Ibland äter vi olika saker och när jag bara lagar till henne blir det ibland pannkakor på vanligt mjöl, vanlig blodpudding (bästa snabbmaten som hon älskar), vanlig pasta o.s.v. Ibland blir det bananpannkakor och Paulus superpasta som är naturligt glutenfritt, bara för att ta ett par exempel. Hon gillar det mesta och för mig är det viktigaste att vi äter varierat och näringsrikt

När jag lagar mat till hela familjen så då blir det att det att vi äter mycket glutenfritt i form av rotfrukter, ris, quinoa, hirs och pasta på majs, sötpotatis, linser eller liknande som tillbehör. Äter vi t.ex. tacos brukar vi köpa både glutenfria och vanliga tacobröd, men Elsa gillar ”mitt bröd” mer så då får hon äta det. Hon gillar mycket av de glutenfria alternativen, som t.ex. Paulus flingor, majskakor, bananpannkakor, hembakad banankaka, hembakat bröd, mina scones o.s.v, som ju alltid är bakade på glutenfria mjölsorter så som havre, majs, bovete, nötter mm. Så det blir helt enkelt mycket glutenfritt även om vi inte undviker det helt och är noga med att ge det henne för att inte skapa någon intolerans.

Ja, det är lite så det ser ut 🙂

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Låter som ett jättebra förhållningssätt, du är så klok! ?

  2. Mina stora barn har börjat äta mer ”icke-gluteninnehållande” sedan multiallergiska lillebror började få fast föda. De protesterar ibland, men andra gånger går det toppenbra och vissa saker gillar de bättre i glutenfri form. Favoriten just nu är banankrabbeluringar, små bananpancakes, gjorda på banan, fullkornsrismjöl, fullkornsmajsmjöl, klibbrismjöl, tapiocastärkelse, solrosfröprotein, lite socker, vaniljsocker, bakpulver och vatten:-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *