Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Ät gröt

Publicerad,

Hej vänner ♥

Det här med att äta gröt är ju alldeles fantastiskt. Nästan för bra för att vara sant! Vanligast är ju att vi förknippar gröt med en geggig sörja i en djup tallrik. Grå och tråkig.

Men gröten kan bli så himla mycket roligare och framför allt godare än en grå och geggig sörja.

Det finns mängder med bra gryner som innehåller fina näringsämnen med proteiner och fibrer som mättar och kolhydrater som ger energi.

♥ Havregryn
♥ Rågflingor
♥ Korngryn
♥ Dinkelflingor
♥ Boveteflingor
♥ Hirsflingor

Saffransgröt

Ugnsbakad päron och jordnötsgröt

Kakaogröt

Jordnötsgröt

Stekt pepparkaksgröt

Genom att variera grynertopping och tillagningssätt kan vi få fram massa olika och spännande grötvarianter. Det behöver ju faktiskt inte vara en grå och geggig sörja som inte smakar så mycket, ellerhur?

Gryn och flingor – innehåller fibrer och ger dig massor av energi.

Mjölken på gröten – ger dig mineralämnen, vitaminer och proteiner.

Nötter och frön – bidrar med nyttiga fetter, protein, vitaminer och mineraler.

Färska eller torkade frukter och bär – gör att du får i dig en mängd antioxidanter och vitaminer.

Kanel, kardemumma, ingefära, honung, jordnötssmör, kokos, kakao – använd din fantasi och du kommer att få uppleva många spännande smaker!

Vill du läsa mer om mina grötrecept hittar du dem här –> GRÖÖÖÖÖÖT!!!!

Vilket är erat bästa grötrecept?

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Hej,
    Har du ätit Magnesium någon gång? Isf vad tipsar du då för sort? Det finns ju så många olika. Har du erfarenhet av det?

    Stina

  2. Åh, ett inlägg alldeles i min smak, gröt är helt ljuvligt gott! Du lyckas alltid komma med så bra inlägg som inspirerar gång på gång. Älskar det!
    Jag har blivit tokkär i kombinationen av gröt kokad på kokosmjölk, havregryn, ett ägg och en banan som sedan blir toppad av mango och kokos. Helt himmelskt gott!

  3. Jag tror att jag berättat min ”gröthistoria” tidigare. Från att i stort sett aldrig ha ätit gröt (gillade varken smak eller konsistens), vaknade jag en dag förra våren och kände en fruktansvärd avsmak för min sedan flera år tillbaka så trogna frukost. Nu var det enda jag ville ha gröt (!) Sagt och gjort, hade en period när jag åt det mest hela tiden, numera är det snarare en helglyx då vi får frukost serverat på jobbet varje dag. Jag gör allt ifrån vanlig kokt gröt med olika smaker och tillbehör, till ungsbakad gröt och vad helst man nu kan komma på. Kan inte säga vad min favorit är. Men gillar att blada i fröer och nötter för lite tuggmotstånd och serverar gäran tillsammans med kesokvarg, bär, frukt och annat gott 🙂
    Kram

  4. Ska testa de stekta grötplättarna så fort jag får möjlighet!

  5. Massa bra tips! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *