Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Apelsinkaka med crunchy morotstopping

God morgon ♥

Igår kvällsfikades det med en helt underbar kaka som smakade alldeles ljuvligt… men också väldigt juligt! Det var en apelsinkaka med crunchy morotstopping.

All cred ska gå till Fanny då det är hennes recept som jag ändrat om i pyttepytte.

img_5079_51fa0b349606ee40825e3710

img_5067_51fa0b1de087c35829a6c794

Ingredienser:

  • 200 g avrunna stora vita bönor
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokossocker
  • 1 msk agavesirap
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor

Sätt ugnen på 165 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbara kanter och fetta sidorna med kokosolja. mixa ihop ovanstående ingredienser till en slät puré och tillsätt sedan:

  • 3 msk kokosmjöl
  • 6 msk saft från en apelsin
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt

Mixa alla ingredienser till en slät smet och häll sedan upp i formen. Skrapa ur mixern så gott du kan innan du fortsätter med nästa steg:

  • 2,5 dl valnötter
  • 1 stor grovriven morot
  • 2 msk kokossocker
  • 1 mosad banan
  • 2 tsk kanel

Mixa nötterna till en crunch i mixern och blanda sedan ihop med övriga ingredienser. Smula över blandningen över smeten i formen och sätt sedan in kakan i ugnen. Grädda i runt 35-40 minuter och ut kommer en fluffig, och alldles ljuvlig kaka, som ni måste testa!

img_5073_51fa0b28ddf2b32a0a87e17a

Värt att nämnas är väl kanske att ingen i familjen lyckades gissa den hemliga ingrediensen – vita bönor, som kanske kan låta lite knas i en kaka. Men jag kan garantera att ni inte känner något smak från dem!

Detta får starta vår fredag här på bloggen! Jag ska iväg och jobba mitt sista 24-timmarspass för den här veckan, vilket känns skönt. Jag börjar längta hem till lägenheten och stan, är sugen på att komma igång och jobba i gymmet igen och komma in i vardagen. Ett avbrott är alltid bra – det får en att uppskatta det man har. Sommaren har varit underbar, men jag ser fram emot höst och vardag igen. Faktiskt!

Hoppas att ni får en fin fredag!

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *