Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Älgskavsgryta till lördagsmiddag

Publicerad,
Hej vänner 
 
I lördags hade vi familjemiddag och myskväll hemma hos mamma och pappa! Till middag bjöds det på en fantastik älgskavsgryta som jag kokat ihop. Förlåt för att jag höjer min egen mat, men den var så förbaskat god så jag var bara tvungen! 
 
Men vad kan bli fel med älgskav, vispgrädde och goda kryddor? Känns inte som att det går att misslyckas med dessa goda smaker och vispgrädde som ger det hela en härligt krämig konsistens!
 
 
Ingredienser (5 portioner)
500 gram älgskav
250 gram kantareller
1 gul lök
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2-1 dl lingon
5 krossade enbär
1-2 msk viltfond
Timjan
Salt och peppar (både vit och svart)
 
Stek älgskav i smör och tillsätt sedan kantareller och lök och låt det steka ihop sig. Salta och peppra och häll på grädde, mjölk och fond. Låt koka i några minuter och tillsätt lingon. Låt det sedan småputtra under lock i några minuter innan du serverar grytan tillsammans med kokt potatis, rårörda lingon och en god sallad.
 
 
 
Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Ser jätte gott ut 😀

  2. Mumms! Låter inte helt fel!

    Fin blogg du har med massor utav trevlig läsning :-)!

    Svar:
    Tack, snälla vad roligt att höra! 🙂
    Emma Barremyr
  3. Ser jättegott ut!

    Vad använder du för älgskav? Något eget eller den från frysdisken? 🙂

    Svar:
    Både och, men denna gången var det från frysdisken av märket polarica 🙂
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *