Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Älgskav i kokossås med potatis-och palsternackspuré

Publicerad,

Hej vänner ♥

Igår gjorde vi älgskav i kokossås med potatis-och palsternackspuré till middag. En enkel, snabb och smidig middag efter en lång dag i skidbacken som också passar bra vid FODMAP-behandling. Jag kör fortfarande på elimineringsfasen och försöker anpassa så gott det går. Först tänkte jag att en älgskavsgryta utan lök och svamp kan ju inte bli så gott.. men faktiskt så blev det jättegott! Jag inser nu hur otroligt känslig min mage är mot både lök och svamp (som jag ätit mycket av tidigare) och är så glad att jag kan göra ett val, men ändå alltid äta gott!

Så mina vänner, här har ni en riktigt smarrig älgsvsgryta utan svamp och lök som alla känsliga magar borde må bra av 🙂

Och självklart kan alla ni som INTE har känslig mage också testa detta goda recept, speciellt du som precis som jag – älskar kokos!

IMG_6138

 

Ingredienser (2 personer):

  • 1 paket älgskav á 240 g
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 200 g palsternacka
  • 200 gram potatis
  • 1 dl kokosmjölk

Skala och skär potatis och palsternacka i bitar. Koka dem mjuka och stek under tiden älgskav som du kryddar med timjan, salt och peppar. Häll på kokosmjölk och låt puttra en stund. Mixa sedan ihop palsternacka och potatis med kokosmjölk och smaka av med salt och peppar. Servera moset med älgskav, lingonsylt och sallad.

 

IMG_6140

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Malin Johansson

    Hej!

    Det ser och låter väldigt gott 🙂 Perfekta tips och bra recept, kul att följa! Jag har också besvär med ibs-mage och tänkt att prova FODMAP. Vet du hur det är med tillskott osv? Kan man ta det samtidigt? Upplever att det är en djungel med alla tillskott som finns. Vad är det bästa för en krånglande mage och hy? Enzymer, probiotika, B-vitaminer?

    Tack för en väldigt bra blogg!!
    Mvh,
    Malin

    • Hej! vad roligt att höra 🙂 Tråkigt med ibs-mage bara, men då är nog fodmap en bra idé. Själv upplever jag förbättringar i magen av det! Tillskott under den behandlingen är nog okej, kör du via ibs-skolan kan du fråga dietisterna där 🙂 Kram

  2. Det här såg väldigt gott ut!

  3. Ser otroligt gott ut! Mina föräldrar gillar inte vilt så mycket men jag äääälskar viltskavsgrytan som vi får i skolan. Och eftersom jag älskar skolans så borde jag väl totalälska din? 😉

    • Hur kan man inte gilla vilt? 😀 Det är ju så himla gott (och mer eko går ju inte att få) 😛 Hoppas du testar min och gillar! Kram

  4. Men jag dog lite. SÅ gott! Åt något liknande i helgen och ja, det var bland det godaste jag ätit =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *