Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Älgfärsröra med sting och en nötig kokoskål

Publicerad,

Hej alla glada ♥

Dagens middag. Älgfärsröra med sting och en nötig kokoskål.

BAAAAAM!!!

Det må vara udda, men himmel så gott det blev! Annie har tidigare stekt vitkål i kokosmjölk och jag ville också testa. Slängde även ner några skedar jordnötssmör och det resulterade i en explosion som stavas..

. . M A T O R G A S M !

Jotack, en middag i kategorin matporr var det här!

IMG_5142

Underbart, krämigt, salt, kokosigt, nötigt, saftigt, stingit…. och alldeles fantastiskt!

IMG_5136

Ingredienser älgfärsröra:

  • 400 g färs (här var det älg)
  • 2 stora charlottenlökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • Vatten
  • Örtsalt
  • Pepparmix
  • Vitlökspulver

Bryn köttfärsen i kokosolja och släng sedan ner hackad charlottenlök. Krydda och blanda sedan i tomatpuré, sambal oelek och kokosmjölk. Späd med lite vatten till önskad konsistens. Låt puttra en stund och smaka sedan av med med kryddor.

Ingredienser nötig kokoskål:

  • 1 l riven vitkål
  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 2 msk jordnötssmör
  • Salt

Stek vitkålen i kokosolja en stund och häll sedan på kokosmjölk, jordnötssmör och salt. Rör om ordentligt och låt puttra en stund. Tillsätt ev. lite mer kokosmjölk.

Ojojoj, jag tror jag fått ett nytt beroende!

IMG_5144

Perfekt i matlådan till morgondagens lunch!

Yummi!!!

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *