Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Älgfärsbullar i tomatsås

Publicerad,

Alltså!!! Ibland blir det bara helt tyst när vi sätter oss vid matbordet här hemma och börjar äta. Det enda som hörs är lie smackande och Elsas ”mmmande”. Haha, ja för den ungen är väldigt bra på att ge sin mamma beröm för god mat. Smakar det bra sitter hon och ”mmmmmar” sig igenom hela måltiden för det mesta.

Precis så var det när vi förra veckan åt älgfärsbullar i tomatsås med Paulus nya sötpotatispasta! Hela familjen tyckte det var så gott att vi inte hade något annat fokus än maten, hehe.

Har ni förresten smakat sötpotatispastan? Jag tyckte den var jättegod och kommer garanterat att köpa den fler gånger! Den passade perfekt till köttbullar i tomatsås 🙂

Mums! Scrolla ner för recept 

 

Älgfärsbullar med tomatsås

4 personer

Ingredienser:

500 g älgfärs (nötfärs funkar också)
1/2 dl ströbröd (jag använde majsströbröd)
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 förpackning krossade tomater
1 msk dijonsenap
1/2 kruka basilika
1/2 kruka oregano
4 portioner pasta

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda ihop ströbröd, grädde, vatten, dijonsenap, ägg, salt och peppar. Rör i köttfärsen och forma sedan till bullar som du steker i smör. Koka under tiden ihop krossade tomater, dijonsenap, basilika och oregano i en kastrull. Låt puttra på svag värmde i 10 minuter. Mixa slät och smaka av med salt och peppar. Häll sedan tomatsåsen över köttbullarna i stekpannan och låt koka ihop en liten stund.

Servera pastan tillsammans med älgfärsbullarna i tomatsåsen och en stor sallad!

För en bebisvariant – undvik att saltet och tillsätt istället det efteråt.

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

 

4 Kommentarer

  1. Vad gott det låter! Älskar att få erbjuda vår bebis (vårt barn?) nya smakupplevelser. Tänk vilken fantastisk värld de har att upptäcka!

    Vet inte vad ni har fått för råd men igår när vi var på 10-månaderskontroll med läkarbesök fick vi OK på att ge vår son samma mat som vi äter. Tydligen har läkarna fått nya riktlinjer som säger att bebisar/barn kan få salt från åtta månaders ålder. Precis som för er så behöver vi få i vår son mer mat pga att kurvan planats ut. Läkaren trodde det skulle gå lättare med lite salt (dvs godare mat). Sen ska man såklart inte översalta, men litegrann verkar de alltså klara av ☺️.

    • Ja det är så rolgit med mat och barn, fast mycket kladd också, hehe 😀 Tack för att du delade med dig! Vi har inte fått det rådet, men inte varit superstrikta ändå, utan gett ost, bröd, haft lite fond i maten osv, men undvikt att salta maten bara! Skönt sen efter 1 när man inte behöver tänka på att undvika något alls längre 🙂

  2. Tack för receptet. Jättegott! Lagade detta idag. Båda barnen tyckte pastan var ”Okej för att vara en nyttigare pasta”, men båda föredrar så klart vanliga pastan med snabbare kolhydrater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *