Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Älgfärsbullar i kantarellgräddsås och proteinpasta

Publicerad,
Hej 
 
2,5 år tillsammans kändes lite extra och därför bestämde vi oss för att fira det med en trerätters. En extra mysig söndagskväll som dessutom innehåller massa god mat såhär i vintermörkret är aldrig fel. Till förrätt åt vi parmainlindad brieost med honungsmelon på en bädd av roccula och pinjenötter. Till varmrätt åt vi proteinpasta med älgfärsbullar i kantarellgräddsås och till efterrätt jordgubbs- och hallonkompott med kokosgrädde.
 
Proteinpastan är enkel att göra och funkar utmräkt att förvara i frysen. Jag brukar använda den i både lasange och göra ”tagatelli” av. Den är också glutenfri vilken ju är toppenbra!
 
 
Ingredienser (4 portioner):
400 g älgfärs
1/2 dl grädde
2 tsk fiberhusk
1,5 tsk timjan
1 msk kantarellfond
2 msk lingonsylt
1/2-1 tsk salt
Vitpeppar
 
Blanda grädde med kryddor, lingonsylt, kantarellfond och fiberhusk. Blanda sedan ihop med köttfärs och stek köttbullar på medelhög värme i kokosolja, alt. smör. Lägg köttbullarna på ett fat och gör sean såsen i stekspadet som finns kvar i pannan (ger god smak), men se till så att det inte är bränt, då blir inte så gott.
 
Sås:
300 g urvattnade kantareller
Grädde
Soja
Örtsalt
Vitpeppar
 
Häll grädde i pannan och lägg i kantareller. Krydda och koka upp. Lägg i köttbullarna och låt dem suga ut sig lite sås. Servera köttbullesåsen med ptoreinpasta och en god sallad.
 
Proteinpasta (2 portioner):
4 ägg
125 g phiadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
 
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen fluffigt tillsammans med phiadelphiaost. Vispa sist i fiberhusk och häll snabbt ut på en bakplåtspappersklädd plåt innan fiberhusken stabbar sigGrädda i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär strimlor, t.ex. med en pizzaskärare.
 
 
Mums!!!
 
Kram / Emma

1 Kommentar

  1. Har också gjort en sådan pasta, kände mig lite huslig när jag tänte att jag gjorde min egen pasta 😉 Blev väldit bra och passar till sås!

    Svar:
    Ja visst blir det bra! Väldigt gott till sås som du säger 🙂 Mums!!!
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *