Emma Barremyr

Banan- och hirspannkakor

Hej mina vänner ♥

Igår blev det en sån där kär pannkakslunch! Banan- och hirspannkakor stod på menyn, och vet i vad? Det blev en riktig höjdare!

Pannkakor är verkligen grymt! Det passar så himla bra både till frukost, lunch/middag och mellanmål, innehållet och toppings går att variera i mängder, det är lätt att plocka med sig på picknick eller äta i farten, det är ofta omtyckt av barnen och går att förbereda dagen innan.

När vi var i Idre förra veckan körde vi pannkakslunch en dag med traditionell topping i form av hallonsylt och vispad grädde. Finns det något godare egentligen? Dock tycker jag att det blir lite mer ”efterrätt” än lunch med grädde och sylt, och föredrar därför hellre matigare topping i form av keso, nötter och bär när det ska ätas till lunch, som på pannkakorna nedan!

IMG_6201 IMG_6202

 

Ingredienser (1 person):

  • 1 banan
  • 1/2 dl hirsflingor
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 nypa salt

Mixa ihop alla ingredienser och låt svälla i 5 minuter. Stek sedan pannkakor på medelhög värme i kokosolja. Servera med bär och jordnötskeso (jordnötssmör + keso).

 

IMG_6209

 

Vad gillar du bäst på pannkakan?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Dessa blev supergoda! Gjorde efter receptet och la till kakao, maca och carob! Serverade med min favoritsås kokosmjölk + jordnötssmör, toppar alltid med ljumna hallon 🙂

    Tack för din inspiration till att leka i köket!!
    Kram

    1. Emma

      Så roligt att du gillade! Längtar tills jag kan lägga in sånt i kosten igen (inte ok under elimineringsfasen) 🙂 Hoppas du får en grym helg! Kram

stats