Hej vänner ♥
På ibsfri.se som går går IBS-skolan online för just nu finns även IBS-anpassade recept att ta del av!
S Å H I M L A B R A !
I helgen gjorde jag en variant av deras pumpasoppa med limemerinerade räkor som blev otroligt god! En sak som jag varit lite rädd för med FODMAP är att jag inte ska kunna äta gott, framför allt under elimineringsfasen som kan vara upp till 6 veckor. Men jag har redan upptäckt att det ju finns massa gott att äta ändå. Så det här ska nog gå bra 🙂
Pumpasoppan har ett härligt sting från både ingefära, cayenne och chili, och är som sagt anpassad till en IBS-mage! Den placerar jag direkt på nya favoritlistan 🙂
Ingredienser:
- 1 kg butternut pumpa
- 500 gram oskalade räkor
- 3 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 1 tsk malen ingefära
- 1/2 krm cayennepeppar
- 1 dust chilipulver
- 1 lime
- Salt och peppar
- Grekisk yoghurt
Sätt ugnen på 200 grader. Dela pumpan och kärna ur den. Lägg sedan bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och baka sedan pumpan i ugnen tills den blir mjuk. Ta ut och låt svalna och gröp sedan ur köttet. Lägg pumpaköttet i en kastrull och mixa sedan ihop med kokosmjölk och vatten. Krydda med ingefära, cayenne och chili. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs!
Skala räkorna och blanda dem med finrivet skal av 1/2 lime och 1 msk färskpressad limesaft. Servera soppan med räkor, grekisk yoghurt, sallad och ett gott bröd!
Vi serverade med hembakade zuccinifrallor toppade med avokado och ost + tomat, gurka, paprika och spenat!
Mums, mums!!!
Kram / Emma.